StoryEditorOCM
4 kantunaEPILOG BRUTALNOG NAPADA NA BORIKU

Poljaci koji su napali zadarskog vozača Ubera zadržani u pritvoru. U Zadar nisu došli kao turisti...

13. lipnja 2018. - 20:02
Policija noć ilustracija

Dvojica državljana Poljske u dobi od 20 i 30 godina koje se sumnjiči da su u nedjelju oko 00,50 sati u Zadru pretukli 58-godišnjeg vozača Ubera ispred kluba Yachting na Boriku slijedećih mjesec dana provest će "iza rešetaka" istražnog zatvora u Zadru. Njihovo pritvaranje do 30 dana zatražilo je Općinsko državno odvjetništvo u Zadru zbog opasnosti od njihovog bijega u Poljsku.

Optuženi su za počinjenje kaznenog djela protiv života i tijela teškom tjelesnom ozljedom, te kaznenog djela protiv imovine oštećenjem tuđe stvari. Za trećom osobom koja je sudjelovala u napadu policija još traga. Poljaci su se tijekom ispitivanja u zadarskom tužiteljstvu branili šutnjom, a neslužbeno doznajemo da nije riječ u turistima, već o sezonskim radnicima koji su radili u manjem mjestu u zadarskom zaleđu.

Kako je utvrđeno istragom, postoji osnovana sumnja da su Poljaci 10. lipnja oko 00,50 sati na autobusnom stajalištu u neposrednoj blizini noćnog kluba u Zadru, s još jednom nepoznatom osobom, u alkoholiziranom stanju prišli kombi vozilu marke Opel Vivaro kojim je 58-godišnjak dovezao tri djevojke. U trenutku dok je jedna od djevojaka plaćala taksi, 30-godišnjak je izvadio spolovilo na što mu je taksist rekao da se makne. Tada ga je 20-godišnjak kroz poluotvoreni prozor kombi vozila uhvatio za majicu pokušavajući ga izvući pri čemu mu je potrgao majicu.

Obojica su ga potom uhvatili za lijevu ruku, te mu je presavili mu preko prozora vozačevih vrata povlačeći ga iz vozila, no u tome nisu uspjeli. Kad je vozač uspio istrgnuti ruku iz njihovog hvata i upalio vozilo te krenuo prema naprijed, Poljaci su bacili dvije pivske boce koje su u cijelosti razbile vozačev i suvozačev prozor pričinivši vlasniku vozila materijalnu štetu u iznosu od 3.500,00 kuna.

Oštećeni vozač zadobio je tešku tjelesnu ozljedu u vidu prijeloma podlaktice. Policija je Poljake pritvorskom nadzorniku predala u utorak uz kaznenu prijavu zbog teške tjelesne ozljede i oštećenja tuđe stvari.

19. travanj 2024 08:04