StoryEditorOCM
4 kantunaZBOG NAPADA NA HRVOJA BAJLA

Državni odvjetnik traži mjesec dana istražnog zatvora za Jakova Suraća

Piše IN
26. lipnja 2018. - 21:23
jakov_surac3-120111

Jakov Surać, 43-godišnji bivši nogometaš NK Zadar i današnji poduzetnik, u utorak je priveden Općinskom državnom odvjetniku u Zadru uz kaznenu prijavu policije za teške ozlijede i prijetnje prema vlasniku portala Zadar News Hrvoju Bajlu (33).

Surać je osumnjičen da je u nedjelju oko 19 sati kod gradskog mosta u Zadru fizički napao i uz prijetnje pretukao Bajla navodno zbog nekih tekstova koje je Bajlo objavio na svom portalu. Prema liječničkom nalazu kojeg je objavio na svojom fejsbuk profilu, Bajlo je zaradio "nagnječenje glave i toraksa", te "prijelom koronoidnog nastavka desne lakatne kosti". Odnosno masnicu na oku, nekoliko udaraca po tijelu i slomljenu kost u desnoj ruci.

- Surać je oko 10 sati bio prepraćen kod državnog odvjetnika, a večernjim satima bit će priveden sucu istrage Županijskog suda u Zadru. Sve do tada ostaje u našem pritvoru – potvrdio nam je glasnogovornik zadarske policije Elis Žodan.

Općinski državni odvjetnik Ivica Škara rekao nam je da će od istražnog suca tražiti mjesec dana istražnog zatvora za Suraća zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog djela. Prema neslužbenim informacijama, Surać je iznio obranu na način da je negirao učin kaznenog djela koje mu se stavlja na teret. Državni odvjetnik u utorak nije razgovarao s oštećenikom, ali ni sa svjedocima događaja, jer su policijski izvidi još uvijek u tijeku.

Surać je za svog odvjetnika izabrao ured Andreja Kroljana koji u utorak nije bio u Zadru, tako da je klijenta pratio odvjetnik iz kancelarije Boris Grgić.

- Po saznanjima koje mi imamo događaj se nije odigrao onako kako ga je javno predstavio Hrvoje Bajlo. To je sve što vam u ovom trenutku smijem reći – kazao je Korljan za Slobodnu.

Napad na Hrvoja Bajla najoštrije je osudilo i Hrvatsko novinarsko društvo koji traži "odlučnu akciju policije i pravosuđa".

- Od najviših predstavnika političke vlasti u državi tražimo jasnu i nedvosmislenu osudu sve učestalijih prijetnji i nasrtaja na novinare. Šutnjom ili relativiziranjem tih napada poput onih kojima smo svjedočili u slučaju nedavnih prijetnji ministra branitelja Tome Medveda novinaru Indexa Vojislavu Mazzoccu najviše državne institucije otvoreno se svrstavaju na stranu napadača na temeljna novinarska prava i slobodu govora te potiču atmosferu straha i nasilja u društvu – stoji u priopćenju kojeg je potpisao potpredsjednik HND-a Denis Romac.

06. svibanj 2024 07:40