StoryEditorOCM
4 kantunaZLOČIN NA ZRĆU

Britanac osumnjičen za ubojstvo sunarodnjaka na ispitivanju u novaljskoj policiji; Pogledajte fotografiju privođenja na Pagu

Piše PSD/HINA
28. lipnja 2018. - 18:20
DgxuRMXWAAAq1dd

Britanac osumnjičen za ubojstvo sunarodnjaka na Zrću u četvrtak poslijepodne doveden je u policijsku postaju u Novalji na Pagu gdje će biti ispitan, nakon čega bi trebao prenoćiti u policijskom pritvoru u Zadru, doznaje se u policiji.
Osumnjičenog 25-godišnjaka uhitila je u četvrtak oko 9,30 sati granična policija na aerodromu Resnik kod Splita.

Zbog sumnji da je odgovoran za ubojstvo jednog i pokušaj ubojstva drugog sunarodnjaka ispred noćnog kluba na Zrću očekuje ga kriminalističko istraživanje koje će policija provesti u suradnji s nadležnim Državnim odvjetništvom. 

Osumnjičeni Britanac navodno je u vezu sa zločinom doveden uz pomoć snimki nadzornih kamera. Za njim je raspisana potraga i obaviještene su sve policijske jedinice pa je uhićen prilikom granične kontrole kada je pokušao napustiti Hrvatsku.
 

Policija je ranije izvijestila da istraživanje nastavlja „radi utvrđivanja drugih sudionika i svih ostalih okolnosti događaja“.
 

Slijedi noć u pritvoru pa ispitivanje u Državnom odvjetništvu
Nakon ispitivanja u novaljskoj policiji osumnjičeni Britanac najvjerojatnije će biti predan pritvorskom nadzorniku u Zadru. Prije pokretanja istrage u petak će ga ispitati i državno odvjetništvo koje za osumnjičenog može zatražiti i istražni zatvor o čemu odlučuje sudac istrage Županijskog suda.
Zločin se dogodio ispred noćnog kluba na plaži Zrće na otoku Pagu u srijedu rano ujutro kad se sukobilo više stranaca. U tom je sukobu ubijen 26-godišnji državljanin Velike Britanije, a još su dvojica ozlijeđena.

Jedan 26-godišnjak je zbog težih ozljeda smješten u zadarsku bolnicu i više nije u životnoj opasnosti, dok lakše ozlijeđeni nije bio hospitaliziran.
"Stanje teško ozlijeđenog muškarca poboljšano je, više nije životno ugrožen i iz jedinice intenzivnog liječenja u četvrtak oko podneva premješten je na odjel kirurgije", izjavio je za Hinu zamjenik ravnatelja zadarske bolnice Edi Karuc.

Muškarac je imao nekoliko ubodnih rana u gornjem dijelu tijela, opasnih po život. 

26. travanj 2024 05:15