ČEKA SE OPTUŽNICA ZA DARUVARCA Još traje istraga oko brutalnog premlaćivanja 18-godišnje Zadranke

ČEKA SE OPTUŽNICA ZA DARUVARCA

Zadarsko tužiteljstvo još istražuje slučaj brutalnog premlaćivanja 18-godišnje Zadranke 13.lipnja za što je osumnjičen 31-godišnji Darko Kovačević Daruvarac koji se od tada nalazi u pritvoru Istražnog zatvora u Zadru s kaznenom prijavom za prijetnju i nanošenje teških tjelesnih ozljeda.

"Još traju istražne radnje, te ispitivanje oštećenice"- rekao je Ivica Škara, državni odvjetnik iz Općinskog državnog odvjetništva u Zadru.

Daruvarac je uhićen dan nakon incidenta i zadržan u pritvoru na 30 dana. Ukoliko u tom vremenskom roku, koje ističe za nekoliko dana, istraga i dalje ne bude dovršena, pritvor mu može biti produljen ili ukinut ovisno o prijedlogu odvjetništva te odluci suca istrage.
Daruvarac je u srijedu, 13. lipnja, oko 22 sata teško premlatio svoju bivšu djevojku ispred nekoliko gostiju i osoblja kafića “Chill out” na zadarskoj Meladi. Nezapamćeno fizičko iživljavanje započeo je među stolovima, a nastavio u toaletu gdje joj je udarao glavom o umivaonik. Tukao ju je šakama i nogama, najviše po glavi i licu, gazio je po cijelom tijelu.

Daruvarac je nakon premlaćivanja pobjegao s mjesta događaja, a djevojka je u teškom stanju hitno prevezena u zadarsku opću bolnicu gdje je medicinski zbrinuta. Zadobila je teške tjelesne ozlijede glave, a fotografije neviđene brutalnosti šokirale su Hrvatsku.
S obzirom da je njezina majka optužila zadarsku policiju za zataškavanje cijelog slučaja, u PU zadarsku Ministarstvo unutarnjih poslova poslalo je unutarnju kontrolu, koja je rezultirala stegovnim postupcima protiv četvorice zadarskih policajaca zbog propusta u postupanju. Nadzorom su, naime, utvrđene nepravilnosti u postupanju koje se odnose na dinamiku i ažurnost u samom postupanju, te nepravodobno provođenje nekih radnji u postupku, a koje nisu utjecale na kvalitetu ili zakonitost postupanja.

Utvrđeno je i da je policija postupala u skladu s važećim zakonskim popisima i na tragu javno komuniciranih stavova Pravobraniteljice za djecu i Državnog odvjetništva kad je u pitanju zaštita žrtve, tajnost izvida i poštivanje propisa o zaštiti osobnih podataka

Naslovnica 4 kantuna

Najčitanije

MUČNE SCENE U SUDNICI ZADARSKOG SUDA Majke traže najstrožu kaznu za vozača koji je njihovo troje djece odveo u smrt: "On se oženio i ima djecu, a njegovi roditelji unuke, a što mi imamo... Gdje su naša djeca i obitelji koje smo mogli imati...!"

Majke traže najstrožu kaznu za vozača koji je njihovo troje djece odveo u smrt:
Majke tragično poginulih Pažana - Martine Škode (19), Ante Pogorilića (21) i Marina Orlića (24) -...
Majke traže najstrožu kaznu za vozača koji je njihovo troje djece odveo u smrt: "On se oženio i ima djecu, a njegovi roditelji unuke, a što mi imamo... Gdje su naša djeca i obitelji koje smo mogli imati...!"

FOTO: ŠOKANTAN IZGLED AUTOBUSA KOJI PUTNIKE VOZI IZ GRADA DO ZRAČNE LUKE Rasparana sjedala, prljava stakla, rupe na sve strane... Je li ovo standard s kojim želimo dočekivati goste iz cijeloga svijeta koji dolaze u naš grad?!

Rasparana sjedala, prljava stakla, rupe na sve strane... Je li ovo standard s kojim želimo dočekivati goste iz cijeloga svijeta koji dolaze u naš grad?!
„Mene je bilo sram sjediti s turistima iz drugih država u ovakvom autobusu“ – tako glasi poslj...
Rasparana sjedala, prljava stakla, rupe na sve strane... Je li ovo standard s kojim želimo dočekivati goste iz cijeloga svijeta koji dolaze u naš grad?!