StoryEditorOCM
4 kantunaSUBAŠIĆ I VRSALJKO SLOMILI STOL, PILO SE VINO I PIVO...

Mandžo je želio samo slavonske pjesme, ali na jednoj dalmatinskoj je inzistirao cijelu noć

Piše Marija Lokas / JL
14. srpnja 2018. - 13:36
xxx

Fešta do zore s gitarom u ruci, bilo je obećanje koje je “vatrenima” pred odlazak u Rusiju dao Mladen Grdović, a zadarski je pjevač to i učinio i s našom reprezentacijom pjevao do šest sati ujutro, piše Jutarnji.

Povijesni dan 

Ponesen emocijama Grdović je bio i u četvrtak, a pohvalio se i kako je ustao prije čitave reprezentacije, koja se već unaprijed dogovorila da preskoče ručak i da se sastanu predvečer nakon oporavka od slavlja. Teško da se može opisati euforija koja je uslijedila nakon veličanstvene pobjede naše reprezentacije nad Englezima i povijesnog ulaska u finale Svjetskog prvenstva, a Mladen Grdović je najnapetiju nogometnu utakmicu koju Hrvatska pamti gledao u društvu Stipe Modrića, oca našeg kapetana Luke, pa ga je i među prvima izgrlio i izljubio.

CROPIX

 

Luka je bio taj koji je Grdoviću i poslao karte. Naravno, prvo je s gitarom ušao u svlačionicu, a s pjesmom na usnama “vatreni” su s Grdovićem nakon slavlja na stadionu produžili do moskovskog hotela Swiss gdje su svi smješteni. Za Jutarnji list Grdović je slikovito opisao atmosferu iz hotela.

- Pila se bevanda, gemišti, pivo, ovisno o regiji odakle su nogometaši, a jedino sam ja bio na Red bullu. Vođa zbora čitavu je noć bio moj Luka Modrić, koji je čak i dirigirao. Ne znam odakle mu snage nakon svega, takvu energiju nikad nisam vidio. Moram priznati, najviše sluha imaju Ćorluka i Luka - otkriva Grdović.

Naravno, nakon dolaska u hotelski restoran glavna se zvijezda odmah popela na stol, a njegov primjer slijedili su i njegovi Zadrani, Danijel Subašić i Šime Vrsaljko, a malo po malo pridružili su se i ostali.

- Moji Zadrani i ja grlili smo se i ljubili, skakali, a u jednom je trenu pod nama pukao stol, ali nitko nam nije zamjerio, a ja sam od sviranja, doslovno, izderao nokte na gitari - priča slikovito Grdović.

Repertoar koji je satima izvodio pjevač bio je poprilično šarolik i bilo je tu ponešto za svakog od reprezentativaca, ovisno o tome odakle dolazi. Za Zlatka Dalića i Ivicu Olića redale su se slavonske pjesme, dok su Dalmatinci iz reprezentacije najviše uživali u Grdovićevih hitovima. Himna “vatrenih” ostala je “Nije u šoldima sve”.

 

Dalmatinski klasici

- Mandžukić je želio samo slavonske, od dalmatinskih klasika obožava “Oprosti mi, pape”, a posebno ga u srce dira stih “Rekli su mi najgore o tebi”. Ni sam ne znam koliko puta sam je samo za njega otpjevao, dok je Luka dirigirao - opisuje atmosferu Grdović.

Ipak je to, rekao je Grdović, bila više muška večer i dok su nogometaši s pjevačem feštali u restoranu, njihove ljepše polovice dobar su dio večeri provele u hotelskom baru. Međutim, Franka Batelić poželjela je “vatrenima” i sama nešto otpjevati.

- U jednom je trenutku glas pustila i Ćorlukina Franka. Otpjevala je Sinatrin “My Way”, a ja sam je pratio na gitari. Potom sam nastavio s domaćim hitovima. Simpatična je Franka, čitavo je vrijeme bila s mojom Brankicom - kaže Grdović.

 

Napetost pred finale i pripreme za utakmicu s Francuskom počele su jučer, no u noći slavlja nitko o Francuzima nije razmišljao.

- Nije se spominjala Francuska, ali padale su šale na račun Engleza - smije se Grdović. Dio atmosfere iz hotela Swiss na svojim su Instagram profilima prenijeli i izbornik Zlatko Dalić te Ivan Rakitić. Na snimkama tako Grdović, uz Subašića i Vrsaljka na stolu, pjeva poznate dalmatinske klasike poput “Kome bi šumilo more moje sinje” pa “Marjane, Marjane”, a u trenu kad zapjeva Škorin hit “Otvor’ ženo kapiju” na stol se odmah popeo i naš slavonski bećar Domagoj Vida.

 

Naravno, popularni Zadranin uz “vatrene” s gitarom u ruci ostaje do kraja Svjetskog prvenstva i, svi se nadamo, pobjede u finalu i preuzimanja pehara. Kući se vraćaju istim avionom, a na spektakularnom dočeku koji će se pamtiti Grdović će biti sigurno glavna zvijezda.

Za kraj razgovora pjevač je napomenuo kako se i sam mora odmoriti, ali i do finala čuvati glas jer tek tada slijedi slavlje koje će, bez sumnje, trajati danima, a pamtiti se zauvijek, piše Jutarnji.

20. travanj 2024 11:24