StoryEditorOCM
4 kantunaXXL FOTO: UNATOČ PORAZU, ZADAR VEČERAS SLAVI

Volimo vas, za nas ste zlatni!

Piše AVŠ
15. srpnja 2018. - 23:40
utakmica_zadar34-150718

U trenutku kad je sudac zviždukom označio kraj utakmice, cijeli Zadar je pljeskao. Žal zbog izgubljene utakmice nadjačao je osjećaj ponosa jer biti drugi na najvećoj sportskoj fešti na svijetu sve je samo ne mala stvar. I to u gradu koji je dao četiri junaka Vatrenih: kapetana Modrića, golmana Subašića, Šimu Vrsaljka i drugog golmana Livakovića.

- Nismo prvaci, ali kao da jesmo! Junački su se borili, junački pali, ali imamo srebro oko vrata. Hvala im na svemu što su nam dali zadnjih mjesec dana, hvala im na ovoj pozitivi i jedinstvu kakvo dugo nismo živjeli. Pogledajte ovo ljude, oni pjevaju. Mi smo izgubili, a oni pjevaju kao da smo pobjedili. To vam sve govori, i zato, hvala vam momci- rekao nam je Marko koji je sa svojom ekipom utakmicu gledao na Forumu, gdje je u nedjelju poslijepodne atmosfera bila kao na stadionu.

Rijeka ljudi u crveno-bijelim kockicama okupirala je grad satima prije utakmice, na svakom se kantunu, u svakoj ulici, uz pjesmu pratio svaki potez Vatrenih u Moskvi. Domaći, turisti, staro i mlado, svi u dresovima Vatrenih, okupirali su grad. Cijelu utakmicu navijalo se strastveno i euforično, plakalo se od sreće nakon svakog našeg gola, padalo u afan nakon svakog francuskog. Nada da se čudomo može dogoditi trajala je gotovo da samog kraja utakmice. U trenutku kad je sudac odsvirao kraj, cijeli Narodni trg je ustao i nekoliko minuta pljeskao. 

- Šteta zbog poraza, ali Hrvatska se pokazala pred cijelim svijetom. Imali smo puno peha u igri, to je istina, ali na kraju su Francuzi potvrdili najvišu nogometnu klasu. I zato naši nemaju za čime žaliti, oni su naši pobjednici. Od ničega su stigli do ovakvog kraja. A to će im pokazati i na dočeku koji im Zadar sprema, koliko smo ponosni na njih. Volimo vas, za nas ste zlatni- poručili su Vatrenima navijači sa Narodnog trga koji je sinoć, unatoč tuzi, ipak slavio.

26. travanj 2024 05:09