StoryEditorOCM
4 kantunaVIDEO: EVO KAKO ZADARSKA POLICIJA MALTRETIRA (2)

PU zadarska: Izražavamo žaljenje zbog incidenta, protiv policajca će biti poduzete odgovarajuće mjere!

Piše IN
17. srpnja 2018. - 17:29
policija_rotor

Dobili smo odgovor iz zadarske policije u svezi incidenta s navijačima na Ravnicama u nedjelju navečer kojeg je naš čitatelj zabilježio na videu (pogledati OVDJE). Odgovor prenosimo u cijelosti:

Poštovani,

u vezi Vašeg upita želimo Vas izvijestiti o dosad utvrđenim činjenicama u vezi postupanja policijskog službenika na snimci.

Policijski službenici u nedjelju bili su raspoređeni na području grada, sukladno planu osiguranja javnog okupljanja vezanog uz praćenje finalne nogometne utakmice Svjetskog prvenstva u nogometu. Nakon utakmice policajci su diljem grada osiguravali povoljno stanje javnog reda te sigurnosti prometa.

Policijski službenik u pitanju je tijekom druge intervencije primijetio zastoj prometa u raskrižju Jazine, sve do kružnog raskrižja Ulice Marka Marulića i Ulice Nikole Šubića Zrinskog. Dolaskom do tog raskrižja primijetio je grupu neodgovornih vozača na skuterima koji su, vozeći se u krug kroz kružni tok, onemogućavali uključivanje drugih vozila i time blokirali promet u tom dijelu grada.

Kako bi omogućio normalno i sigurno odvijanje prometa, policajac je izdao zapovijed svim vozačima koji su ga poslušali i oslobodili raskrižje, osim jednog koji je nastavio i dalje kružiti skuterom u kružnom toku pri tome ignorirajući izdanu zapovijed policijskog službenika.

Cjelokupnu situaciju i postupanje policijskog službenika analizirat će i stručne službe policijske uprave te nakon analize i poduzeti odgovarajuće mjere prema policijskom službeniku.

Želimo naglasiti kako su policijski službenici ove policijske uprave u prethodnim danima osiguravali brojna javna okupljanja, kako prijavljena tako i spontana i uložili iznimne napore kako bi osigurali povoljno stanje sigurnosti u svim segmentima.

U sklopu ovih aktivnosti policijski službenici pokazali su vrlo visoku razinu profesionalnosti i tolerancije na različita ponašanja, kako u prometu, tako izvan njega, uvažavajući navijačku euforiju i sve prateće nuspojave u ovakvim prigodama.

Izražavamo žaljenje zbog ovog incidenta, koji, kao izuzetak, neće promijeniti činjenicu da su zadarski policajci u proteklim danima, unatoč ogromnom sigurnosnom izazovu, na zadovoljstvo građana i turista profesionalno odradili sve svoje zadaće.

S poštovanjem, Elis Žodan

18. travanj 2024 03:19