StoryEditorOCM
4 kantunaPODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV BRUTALNOG DARUVARCA (31)

Prijetio djevojci i njezinoj obitelji ručnom bombom, a potom je krvnički premlatio optužujući je za varanje!

31. srpnja 2018. - 17:01
kovacevic

Nakon završetka istrage koja je trajala više od mjesec dana, Općinsko državno odvjetništvo u Zadru (ODO) podignulo je optužnicu protiv 31-godišnjeg Darka Kovačevića Daruvarca zbog brutalnog premlaćivanja 18-godišnje Zadranke. Potvrdio nam je to glavni općinski državni odvjetnik Ivica Škara navodeći kako se Daruvarac optužnicom tereti za dva kaznena djela - nanošenje teških tjelesnih ozljeda i prijetnju.

"Općinsko državno odvjetništvo zatražilo je i produljenje pritvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela"- rekao je Škara.

Optužnicom ODO-a Daruvarac se tereti da je 28. svibnja 2018., nakon što je u jedan ugostiteljski objekt u Zadru donio ručnu bombu, 18-godišnjakinji zaprijetio da će ako ga prijavi policiji kad izađe iz zatvora ubiti nju i njenu obitelj, što je kod nje izazvalo strah i uznemirenost.

Potom je 13. lipnja oko 21 sat, kad je došla u ugostiteljski objekt, mladu Zadranku udario rukom u potiljak i za njom otišao u toalet optužujući je za varanje. U namjeri da je teško tjelesno ozlijedi, počeo je udarati šakama po glavi, a kad je ona pobjegla u drugi toalet, ušao je za njom i udarao je šakama u glavu, a potom je uhvatio rukama za glavu i nekoliko puta njenom glavom udario o umivaonik.

Zadranka je potom pobjegla u ugostiteljski objekt, a on je, tereti ga se, u dva navrata uhvatio za kosu i bacio na pod te ju više puta udario nogom u tijelo i glavu nanijevši joj teške tjelesne ozljede.

Fotografije neviđene brutalnosti šokirale su Hrvatsku. S obzirom na to da je njezina majka optužila zadarsku policiju za zataškavanje cijelog slučaja, Ministarstvo unutarnjih poslova poslalo je u PU zadarsku unutarnju kontrolu, koja je rezultirala stegovnim postupcima protiv četvorice zadarskih policajaca zbog propusta u postupanju.

Nadzorom su, naime, utvrđene nepravilnosti u postupanju koje se odnose na dinamiku i ažurnost u samom postupanju, te nepravodobno provođenje nekih radnji u postupku, a koje nisu utjecale na kvalitetu ili zakonitost postupanja.

Utvrđeno je i da je policija postupala u skladu s važećim zakonskim popisima i na tragu javno komuniciranih stavova pravobraniteljice za djecu i Državnog odvjetništva kad je u pitanju zaštita žrtve, tajnost izvida i poštovanje propisa o zaštiti osobnih podataka.

19. travanj 2024 03:43