StoryEditorOCM
4 kantunaBILO JE PITANJE TRENUTKA...

'Često je pio i vozio, a na motorima je od desete godine!'

Piše B.S.
3. kolovoza 2018. - 21:18
nesreca

Maloljetnik iz Selina (16) koji je u četvrtak oko 4.40 sati, na državnoj cesti u Starigradu motorom usmrtio 18-godišnjakinju iz Našica, a njezine dvije prijateljice lakše ozlijedio, u petak je nakon kriminalističke obrade u zadarskoj policiji predan pritvorskom nadzorniku i sucu istrage za mladež.

Iako je maloljetan, za njega će zadarsko tužiteljstvo, kako doznajemo, zatražiti zadržavanje u istražnom pritvoru zadarskog zatvora zbog težine kaznenog djela, odnosno izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom u alkoholiziranom stanju.
Dan nakon tragične nesreće u Starigradu mještani navode kako maloljetnik vozi motore od svoje desete godine, te da zbog toga nikada nije odgovarao nitko iz njegove obitelji.

- On je često pio i vozio i nikad nije sankcioniran zbog toga. navode. Baš tamo gdje je djevojka stradala znao je voziti i do 120 kilometara na sat – kažu mještani.

O tome svjedoče i njegove fotografije na Facebooku na kojima dominiraju motori svih vrsta. Pokraj prvog "Tomosa" kojeg je kupio sa 12 godina napisao je:" A kažu mi uspori, to je opasna mašina".

U vrijeme nesreće vozio je KTH Duke 200. Pod utjecajem 1.8 promila alkohola naletio je na djevojke koje su na povratku iz noćnog izlaska stale pored pekare blizu hotela "Rajna"
Motorom je "pokupio" dvije djevojke od 18 godina i jednu od 16 godina, a četvrta, 17-godišnjakinja, spasila se jer je kupovala pecivo. Nekoliko sati nakon nesreće u zadarskoj je bolnici od posljedica teških ozljeda preminula 18-godišnja L.B., dok su njene prijateljice, a sve su tri inače iz Našica, lakše ozlijeđene, kao i on sam.

Zbog tragičnih prometnih nesreća u zadnja tri dana zadarska je policija u vremenu od 6. do 12. kolovoza najavila akciju pojačanog nadzora brzine kretanja vozila, a 8. kolovoza akciju „Brzina-pretjecanje", kojom će se obuhvatiti svi vozači koji ne poštuju dopuštene brzine kretanja vozila i istodobno nepropisnim pretjecanjem ugrožavaju sebe i sve ostale sudionike u prometu.

19. travanj 2024 23:11