StoryEditorOCM
4 kantunaZADAR U RUJNU DOBIVA DVIJE LOKALNE TELEVIZIJE

Diadora i Adriatic uskoro počinju s emitiranjem, evo koje su novinare angažirali...

8. kolovoza 2018. - 00:23
diadora6-150318

Dugogodišnji prazan televizijski prostor u Zadru uskoro će popuniti čak dvije lokalne televizije, čiji program najkasnije kroz mjesec dana možemo očekivati na malim ekranima.

Kako saznajemo, jedna će se zvati Diadora TV, u vlasništvu Diadora Medie osnovane od strane Marije Vicković Slavice Vulin, a druga Adriatic TV, u vlasništvu tvrtke "Robur" iz Čakovca Miljenka Vinkovića. Te su dvije tvrtke ovoga ožujka dobile koncesiju na deset godina za frekvenciju D-7, koja osim Zadarske pokriva i Šibensko-kninsku te dio Ličko-senjske županije, stoga su obje tvrtke u kratkom roku dužne oformiti i dopisništva u Šibeniku.

- U ponedjeljak 6. kolovoza prošli smo nužan tehnički pregled. Još uvijek formiramo ekipu koja će raditi, a pri odabiru su nam najvažnije ljudskost i stručnost. U startu planiramo tim od 15-ak ljudi. Određeno iskustvo već imamo, vlasnik sam lokalne televizije Srce TV u Čakovcu i sada ću to iskustvo donijeti u Dalmaciju, naravno, i prilagoditi se podneblju i načinu funkcioniranja - kazao nam je Vinković, koji će obnašati funkciju glavnog i odgovornog urednika Adriatic TV te slijedom toga i preseliti se u Zadar. Prostor ove televizije smješten je u zgradu bivšeg VOX-a na poručju Arbanasa, a veličine je oko 600 kvadrata.

- Prostor je opremljen, ali točan datum početka emitiranja vam još ne mogu reći jer želimo sve u detalje pripremiti. Bit će u rujnu - zaključio je vlasnik Adriatic TV-a. Od Zadranima poznatih novinarskih imena za sada je potvrđeno da će izvršni urednik biti Neven Pavelka, bivši voditelj i novinar na televiziji VOX.

Što se Diadore TV tiče, oni još čekaju da se obavi tehnički pregled od Agencije za elektroničke medije i tvrtke Odašiljači i veze, kako bi mogli nastaviti s daljnjim pripremama, te također predviđaju da će s emitiranjem krenuti u rujnu. Prostor na Jadranskoj cesti na izlazu iz grada, u zgradi Dinos kave su potpuno opremili, a tim koji će raditi na kreiranju programa je više-manje oformljen.

- Kod nas će raditi svima dobro znani Igor Jelinić Toto, Robert Zorić u sportskoj rubrici, Šenol Selimović zadužen za politiku, bivša glavna urednica VOX televizije Ivana Vukić Baždarić... Desetak ljudi s kojima ćemo krenuti, a s vremenom i nadograđivati tim - rekla nam je Marija Vicković iz Diadora Medie.

Kako od nje također saznajemo, program Mreža TV dostupan je u Zagrebu i Splitu, a Diadori TV će kao glavni partner pružati tehničku podršku u smislu osiguravanja opreme.

24. travanj 2024 01:29