NELEGALNA BUKA I PRAŠINA: NA PRITUŽBE GRAĐANA REAGIRALE INSPEKCIJE Za drobljenje betonskih ostataka na Putu Murvice podizvođač nije imao dozvolu!

NELEGALNA BUKA I PRAŠINA: NA PRITUŽBE GRAĐANA REAGIRALE INSPEKCIJE

Radovi na izgradnji stambeno-poslovnog kompleksa na Putu Murvice izazvali su negodovanje okolnih stanara nezadovoljnih bukom, ali i prašinom što ju je stvarala drobilica kamena , pa im je bilo onemogućaeno i otvaranje prozora. U svojoj su se reakciji obratili i Upravi za inspekcijske poslove Ministarstva zaštite okoliša i energetike odakle im je u četvrtak stigao odgovor.

Inspektori su gradilište obišli u utorak i konstatirali da je uklanjanje građevine oštećene u poplavama od 11. rujna prošle godine i drobljenje betonskih ostataka s izvođača radova, tvrtke "Krekić Avangard" iz Zadra, preneseno na zagrebački "V.D.M. Promet" kao podizvođača. "Promet" je, stoji u dopisu inspekcija, "na gradilište dopremila mobilno drobilično postrojenje, te je nakomn odvajanja armature od betona, u periodu od 1. srpnja do dana nadzora obavljala radove drobljenja otpadnog betona na lokaciji gradilišta koje je okruženo stambenim zgradama, što je uzrokovalo buku i prašenje". Međutim, inspektori su utvrdili da za obavljanje tih radova "Promet" nije ishodovao dozvolu! Zato su ih inspektori upozorili, a "Promet" se obvezala da neće drobiti građevinski otpad bez dozvole, te će smanjiti prašenje u okoliš. 

Naslovnica 4 kantuna

Najčitanije

DARUVARČEVOM ODVJETNIKU ANDREJU KORLJANU OSVANUO PRIJETEĆI GRAFIT; DEMANTIRAO I PRIOPĆENJE PREDSJEDNICE SUDA "Prijeti mi se smrću, pišu se grafiti u kojima se vuče paralela sa Senkom Perakom, a svi znaju kako je on završio - on je bio ubijen!"

Nedugo nakon što je ministar Dražen Bošnjaković u nedjelju napustio zgradu Općinskog i Županijskog suda, na drug...
"Prijeti mi se smrću, pišu se grafiti u kojima se vuče paralela sa Senkom Perakom, a svi znaju kako je on završio - on je bio ubijen!"

PRIOPĆENJE ANDREJA KORLJANA, ODVJETNIKA DARKA KOVAČEVIĆA DARUVARCA: "Svoj sam posao obavio profesionalno i zakonito, nisam zlouporabio procesna ovlaštenja. Stojim iza svake svoje riječi i svog postupka u ovom kaznenom predmetu"

Dobili smo priopćenje za javnost zadarskog odvjetnika Andreja Korljana koji zastupa Darka Kovačevića Daruvarca. ...
"Svoj sam posao obavio profesionalno i zakonito, nisam zlouporabio procesna ovlaštenja. Stojim iza svake svoje riječi i svog postupka u ovom kaznenom predmetu"