StoryEditorOCM
4 kantunaNAPUSTIO NAS JE POZNATI ZADRANIN

U 74-oj godini preminuo je Ante Kovačević

Piše Zadarski.hr
14. kolovoza 2018. - 22:00
zd-kovacevic10404-mag

U 74-oj godini života preminuo je Ante Kovačević, poznati Zadranin koji je osnovao i desetljećima bio na čelu tvrtke „Intermod“, kao i hotela „Pinija“.

Ante Kovačević rođen je 13. svibnja 1944. u mjestu Poličnik, a nakon toga odmah preselio s obitelji u Briševo.

U Briševu će i biti sahranjen u četvrtak, 16. kolovoza, a posljednji ispraćaj na mjesnom groblju započet će u 16 sati.

Ante Kovačević bio je poslovno uspješan, no prvenstveno obiteljski čovjek iza čije smrti ostaju njegova supruga, sin i kći, te petero unučadi.

Dobri poznavatelji Ante Kovačevića svjedoče da se u životu nije libio nikakvih poslova, radio je kao postolar, tapetar, trgovački putnik, ugostitelj… Ništa mu nije bilo teško raditi, već je uvijek težio ka boljem.

Osnivanjem „Intermoda“ 1990. godine počeo je sa stvaranjem ozbiljne tvrtke koja je danas stabilna, uz solidnu likvidnost i nikakvu kreditnu zaduženost, te zapošljava do 220 radnika. Prvi maloprodajni salon u Zadru je otvoren 1996. godine, te i danas predstavlja srce trgovačke djelatnosti društva i još uvijek je jedan od najrenomiranijih prodajnih mjesta namještaja na ovom području. Tijekom slijedećih godina sagrađen je prodajni centar u Dugopolju, te kupljen jedan kat robne kuće u Dubrovniku. Paralelno s vlastitim investicijskim projektima, trgovačka djelatnost društva širila se unajmljivanjem poslovnih prostora i to u Makarskoj i Opuzenu, čime je pokriveno područje čitave Dalmacije.

Tijekom 2001. godine realizirana je kupnja hotela PINIJA, čime se osnovna djelatnost društva proširila na turističko-ugostiteljsku djelatnost. U trenutku kupnje, odnosno pripajanja, hotel je bio gotovo potpuno devastiran i sve investicijske aktivnosti bile su usmjerene na renoviranje hotela za komercijalnu upotrebu. Tako je već 2002. godine hotel dobio kategoriju 3 zvjezdice. Od tada se svake godine u hotel znatno ulagalo, da bi sve to 2009. godine rezultiralo dobivanjem 4 zvjezdice za hotel i sve popratne sadržaje.

Ante Kovačević bio je uvijek ponosan na firmu i njene zaposlenike. Poznata su njegova sudjelovanja u brojnim humanitarnim akcijama i njegova osjetljivost na ljudske sudbine.

Njegovi prijatelji o njemu pričaju i manje poznate stvari - obožavao je more, bio je zaljubljenik u prirodu, te veliki 'fan' nogometa.

No najviše je bio ponosan na svoju familiju, koja ga je u svemu pratila i podržavala. U njegovoj obitelji kažu da je „uvijek nastojao da se nitko u obitelji ne ističe posebno, nego da svi budemo i ostanemo normalni i čvrsto na nogama.“

21. travanj 2024 09:06