StoryEditorOCM
4 kantunaFOTO: INSPEKTORI MINISTARSTVA FINANCIJA GLUMILI KUPCE

Carinici uz pratnju policije zapečatili suvenirnicu na Poluotoku: nije izdao račun od 10 kuna!

Piše I.I. / I.N.
14. kolovoza 2018. - 19:50
malta3-140818.JPG

Carinski službenici u utorak popodne su u pratnji policije zapečatili malu trgovinu koja prodaje suvenire na Poluotoku. Riječ je o trgovini suvenira koju drže Frane Malta i njegov sin na samom ulazu u Poluotok kraj gradskog mosta, a objekt je zapečaćen zbog neizdavanja računa. Dok su zbunjeni turisti promatrali što se događa, carinici su u ulici Jurja Barakovića na vrata suvenirnice od svega nekoliko kvadrata stavili obavijest kako je na tom objektu izvršena naredba pečaćenja i to temeljem članka 40. Zakona o carinskoj službi. Izvješena je i obavijest o zabrani skidanja ili povrede službenog pečata i znaka uz upozorenje da je to kazneno djelo.

U članku 40. Zakona o carinskoj službi stoji kako carinski službenik mogu, kada to okolnosti slučaja zahtijevaju, radi onemogućavanja daljnjeg nezakonitog postupanja naredbom privremeno ograničiti ili privremeno zabraniti obavljanje djelatnosti pečaćenjem poslovnih prostorija, skladišta, pogona, dijela pogona, postrojenja, opreme ili drugih prostorija te onemogućavanjem korištenja postrojenja, uređaja i druge opreme za rad, odnosno na drugi pogodan način.

Frane Malta nije bio raspoložen za razgovor s novinarima. Kako neslužbeno doznajemo, trgovina mu je zatvorena jer je prodao vrećicu lavande od 10 kuna bez izdanog računa. Lavandu je navodno kupila prikrivena inspektorica Ministarstva financija. Nakon što nije dobila račun vratila se s policijom i carinicima koji su zapečatili suvenirnicu.

24. travanj 2024 12:43