StoryEditorOCM
4 kantunaZADRANI OPET PUTEM INTERNETA ISKAZUJU HOMOFOBIJU

"Svi pripadnici LGBT (itd) grupacija, koji budu javno isticali svoju bolesnu seksualnu bit će izbačeni"

Piše Vijesti.hr
17. kolovoza 2018. - 22:00
zadar

Čini se da je netko od administratora grupe svoje homofobne stavove odlučio predstaviti kao stavove grupe

Ne može se generalizirati, no pojedinci u Zadru baš svim silama žele vratiti u kameno doba. Nakon prošlotjednog sramotnog skandala u kojemu je zadarski iznajmljivač odbio iznajmiti apartman gej paru iz Brazila, jučer se pak otkrilo za bizarnu akciju kršćanskih fundamentalista u kojemu pokreću peticiju da svaki iznajmljivač može zabraniti najam gej ljudima, pišu Vijesti.hr.

No, Zadar je sad otišao korak dalje. Naime, u opisu zadarskog Facebook oglasnika Buvljak online - Zadar stajala je homofobna poruka namijenjena svim pripadnicima LGBT populacije. 

"Svi pripadnici LGBT (itd) grupacija, koji budu javno isticali svoju bolesnu seksualnu orijentaciju, kao i svi koji takve budu podržavali, biti će izbačeni iz grupe bez ijednog upozorenja", stoji u informacijama o grupi. Istog dana kada je Facebook stranica "Seksizam naš svagdašnji" upozorila na navedeni sadržaj, uklonjena je homofobna poruka iz informacija o grupi, a čitav je sadržaj tih informacija promijenjen. 

Sada u njima stoji niz pravila koja se doista tiču samog oglasnika. Čini se da je netko od administratora grupe svoje homofobne stavove odlučio predstaviti kao stavove grupe. To potvrđuje i jedna kasnija objava stranice Seksizam naš svagdašnji. Objavili su, kako tvrde, poruku jednog od administratora osobi koju je percipirao kao lezbijku, pišu Vijesti.hr.

24. travanj 2024 15:18