StoryEditorOCM
4 kantunaEVO KAKO GRADSKO VIJEĆE RASPRAVLJA O ZADARSKOM TURIZMU

Zašto je Ante Rados jadan, a Dražen Grgurović ni kriv ni dužan, tko to "cica glazbenike i umjetnike" i hoće li Mario Paleka biti novi direktor TZ-a?

6. rujna 2018. - 21:30
konferencija_advent7-211117 (1)

Premalo su mi dvije minute da bih naveo sve negativnosti iz rada Turističke zajednice Grada Zadra. Vi ste gradonačelniče kormilo zadarskog turizma predali u ruke "kapetana" Dražena Grgurovića, taj brod tone, s njim i zadarski turizam, a zvona zvone, rekao je nezavisni gradski vijećnik Mladen Malta za govornicom Gradskog vijeća i pustio snimak poznate pjesme "Kud plovi ovaj brod" upravo zbog "velikog, poznatog hrvatskog glazbenika Dražena Grgurovića". 

- Gradonačelniče, što namjeravate poduzeti? Hoćete li mijenjati i "kapetana" i "mornare" ili ćemo čekati potop, pitao je Malta s očiglednom aluzijom na raspuštanje aktualnog sastava Turističkog vijeća koje je izabralo sada već bivšeg direktora Turističke zajednice Antu Radosa koji je podnio ostavku, dok je Grgurovića poimence spomenuo ne samo kao čovjeka kojega je gradonačelnik Branko Dukić ovlastio da ga mijenja na čelu Turističkog vijeća, već i kao glazbenika koji je nastupao na manifestacijama što ih je organizirala TZ.

- Zadarski turizam ide naprijed, ove godine imamo tri posto više dolazak gostiju i jedan posto više noćenja, a Turističko vijeće i Turistička zajednica imaju potpuno drugačije konotacije od onih koje vi predstavljate. Ali, vi izvrćete činjenice jer stalno želite smijeniti čelnog čovjeka Turističke zajednice. Tako je otišao i jadni Ante Rados koji nije mogao izdržati vaš pritisak. Dražen Grgurović nije ni kriv ni dužan, potrošio je tolike godine u turizmu jer želi da on ide naprijed. Deset godina besplatno svira, jer voli svirati, a sada se to proglašava sukobom interesa! Svirao je i na Tribute to The Beatles jer voli Beatlese, tko ih ne voli, rekao je gradonačelnik Branko Dukić dodajući da Zadar već dugo "cica glazbenike i umjetnike" koji nastupaju besplatno i već su toga "štufi", jer svaki bi posao trebalo platiti.

Dražen Grgurović koji je i podpredsjednik Gradskog vijeća, ovog puta nije bio na sjednici.

- Sada je u tijeku natječaj za novog direktora, ali onda ćete i njega htjeti smijeniti iako je turizam u Zadru na visokom nivou, rekao je Dukić priznajući da turizmu fali kadrova, hotela i promjena klijenata, što je "proces za kojega treba stvoriti pretpostavke".

Irena Dragić (SDP) je najprije izjavila da ni direktor TZ ni Turističko vijeće ne znaju što piše u Strategiji razvoja zadarskog turizma, ali je potom Dukiću postavila pitanje o natječaju za izbor novog direktora TZ:

Mario Paleka je vaš prijatelj i ima posao u gradskoj tvrtki, ali je pozicioniran i u nekoliko vrlo važnih nadzornih odbora. Hoće li vaš prijatelj Mario Paleka postati novi direktor potonule Turističke zajednice, pitala je Dragić.

- On je moj prijatelj. Prijavio se na natječaj, udovoljava svim uvjetima, ali neću o tome odlučivati samo ja nego Turističko vijeće, odgovorio je gradonačelnik Dukić.

Na temu turizma, gradonačelnika je prozvala i vijećnica Akcije mladih Marjana Botić:

- Ne poznajete turističku materiju. Mislila sam da ćete reći kako ste zaboravili sazvati sjednicu Turističkog vijeća i raspustiti ga. Nakon što je brod napustio direktor kojega su izabrali, trebali ste raspustiti i njih. Kako ne vidite da grad trpi stihiju, da je komunalna infrastruktura preopterećena, rekla je Botić skrećući pažnju da u Zadru više ne smrdi samo deponij na Diklu nego su tu i nepodnošljivi mirisi i "zauljeni zrak" na Kalelargi.

Botić je sve to dovela u kontekst gradskog upravljanja svojim prostorima i javnim površinama, a pročelnik za gradsku imovinu Tomislav Korona odgovorio je da je 90 posto poslovnih prostora u gradu u privatnom vlasništvu, te da će gradska administracija svakome dati priliku da radi i zaradi.

- Neke mirise smo riješili, a mirisi o kojima govorite su pitanje za sanitarne inspektore, to je pitanje uvjeta koji se daju ne znam kako, uzvratio joj je i gradonačelnik Branko Dukić.

 

Gdje je reklama za polufinale Davis Cupa?

- Osam je dana do polufinala Davis Cupa kojega u Zadru igraju Hrvatska i SAD. Prođite gradom i kažite što upućuje na to?! Nigdje nema nikakve reklame, turisti nemaju pojma da se to događa u Zadru. Ako to nije odraz rada naše "predivne" i "idealne" Turističke zajednice, ne znam što je, izjavio je Erol Gaši (SDP) tvrdeći da nema govora o strategiji nego se Zadru turizam događa.

- Može se postaviti pitanje reklama za Davis Cup, ali mislim da je za Zadar najbitnija reklama emitiranje brojnih TV prijenosa širom svijeta, odgovorio je gradonačelnik Branko Dukić i objavio da su tribine teniskog stadiona na Višnjiku rasprodane.

 

 

26. travanj 2024 22:38