StoryEditorOCM
4 kantunaNISU PLAĆALI POLICIJSKO OSIGURANJE UTAKMICA

Ministarstvo unutarnjih poslova ovršilo KK Zadar zbog duga od 140.903 kune!

Piše B.S.
13. rujna 2018. - 13:25
zadar košarka tornado navijači

Ministarsvo unutarnjih poslova (MUP) ovršilo je Košarkaški klub Zadar zbog neplaćenog duga za dodatno policijsko osiguranje utakmica u iznosu od 143.903,45 kuna.

Klub nije plaćao osiguranje koje je naručio od 2013. do 2016. godine, pa je Trgovački sud u Zadru donio rješenje prema kojem KK Zadar MUP-u sada mora platiti trogodišnji iznos koji duguje, te nadoknaditi ovršni trošak od 4.771,09 kuna.

Postupak je pokrenut na sudu nakon što je RH, odnosno, MUP tužila KK Zadar temeljem sklopljenih ugovora o snošenju troškova za dodatne mjere osiguranja košarkaške utakmice koje KK Zadar nije platio. Iako je klub u prigovoru naveo kako se radi o većem dijelu potraživanja koje je postojalo prije pokretanja postupka predstečajne nagodbe 21. srpnja 2014. na sudu je to osporeno. Uvažen je prigovor MUP-a, kako se dug odnosi na razdoblje nakon otvaranja postupka predstečajne nagodbe 17. travnja 2013.

U prilog osnovanosti tužbenog zahtjeva u sudski spis su dostavljene kartice partnera, opomene, računi, sigurnosne prosudbe, te ugovori o snošenju troškova za dodatne mjere osiguranja košarkaške utakmice koji su sklopljeni među MUP-um i KK Zadrom.

Sutkinja Ana Markač u svom je obrazloženju navela kako Zakon o javnom okupljanju propisuje da je organizator javne priredbe sportske, kulturne ili zabavne naravi dužan sudjelovati u snošenju troškova dodatnih mjera osiguranja koje će policijska uprava poduzeti u svrhu osiguranja javnog reda i mira izvan svoje redovite djelatnosti.

U odnosu na prigovor KK Zadra da je potraživanje trebalo biti prijavljeno u postupku predstečajne nagodbe, na sudu je utvrđeno kako je iz dostupne prijave razvidno da je klub prijavio tražbine iz 2009., dok su predmet ovog postupka one koje dospijevaju od 30. siječnja 2013. pa nadalje.

23. travanj 2024 08:57