DROGIRANI UBOJICA PONOVNO NA OPTUŽENIČKOJ KLUPI Sud treba utvrditi je li Hrvoje Knežević (24) djevojku Josipu (21) ubio okrutno ili obično!

DROGIRANI UBOJICA PONOVNO NA OPTUŽENIČKOJ KLUPI

Ponovoljeno suđenje 24-godišnjem Hrvoju Kneževiću zbog ubojstva 21-godišnje djevojke Josipe Božić koju je usmrtio u obiteljskoj kući u Modriču brojnim udarcima tupim i oštrim predmetom na Županijskom sudu u Zadru održat će se u čevrtak, 11. listopada.

Kneževiću će ponovno suditi isti sudac Hrvoje Visković koji mu je prošle godine izrekao tridesetogodišnju kaznu zatvora nakon što je u dokaznom postupku utvrđeno da je djevojka trpjela veliku patnju zbog načina izvršenja kaznenog djela. Tu je presudu, međutim, ukinuo Vrhovni sud RH držeći da u postupku nije dovoljno razjašnjeno je li ubojstvo bilo okrutno ili obično budući da u vrijeme zločina nije bilo svjedoka koji bi to mogli potvrditi.

U optužnici je navedeno da se Knežević kobne noći s 26. na 27. studenog 2015. godine, nakon konzumacije opojne droge, odnosno "speeda", prvo žestoko posvađao s djevojkom, a potom da je i fizički nasrnuo na nju. Bacao ju je uokolo te joj uporabom kuhinjskih noževa i šila zadao veći broj ozljeda po cijelom tijelu.

Najviše ozljeda zadao joj je u predjelu vrata i glave, među kojima i ubodnu ranu na lijevoj strani vrata, pri čemu je došlo do razdora velike krvne arterije, iskrvarenja i smrti.

U Županijskom državnom odvjetništvu su naveli kako će u novom postupku i dalje zastupati navode iz optužnice da je bila riječ o okrutnom ubojstvu.

Naslovnica 4 kantuna

Najčitanije

PODUZETNIK JEDVA IZVUKAO ŽIVU GLAVU, U BOLNICI NAM JE ISPRIČAO KAKO SU MU BIVŠI SURADNICI UNIŠTILI ŽIVOT "Gađali su me sidrom i gliserom pokušavali spriječiti da izronim, a kada sam konačno došao do zraka, dočekao me repetirani pištolj"

Saša Eles (54), vlasnik ribarskog obrta "Polip" iz Omišlja na otoku Krku nalazi se na odjelu Neurologi...
"Gađali su me sidrom i gliserom pokušavali spriječiti da izronim, a kada sam konačno došao do zraka, dočekao me repetirani pištolj"