StoryEditorOCM
4 kantunaEPILOG SLUČAJA "ZARA BEACH"

Tužiteljstvo podignulo optužnicu protiv Skoblara i Ikića, te tužilo "Sokol projekt" radi iseljenja i predaje u posjed

Piše B.S.
17. rujna 2018. - 17:46
zadar_beach8-100418

Nakon završene istrage, Općinsko državno odvjetništvo u Zadru (ODO) podignulo je optužnicu protiv 45-godišnjeg Jose Skoblara i 43-godišnjeg Vedrana Ikića zbog kaznenog djela skidanja i povrede i službenog pečata. Skoblar i Ikić se, naime, optužnicom terete da su tijekom listopada prošle godine u ulici Kolovare u Zadru, ulazili u ugostiteljski objekt Zara beach, koji je prethodno bio zapečaćen pečatom Carinskog ureda Zadar. Za to je kazneno djelo predviđena zatvorska kazna do tri godine.

Popularno zadarsko okupljalište na Kolovarama zapečaćeno je trakom Službe za nadzor Carinske uprave u rujnu prošle godine zbog obavljanja neregistrirane djelatnosti.. Vijeće za dodjelu koncesijskih odobrenja grada Zadra obrazložilo je u upravnom postupku kako "Sokol projektu" nije izdano koncesijsko odobrenje za objekt na plaži Kolovare, već samo dozvola za terasu površine 150 metara četvornih na sjeverozapadnom dijelu čestice, te da im je zahtjev za terasu površine 300 metara četvornih metara odbijen.

Svega šest mjeseci nakon što je "Zara beach" zatvorila Carina, na tom su mjestu intervenirali i Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta PU zadarske. Snimljeno je, naime, kako unatoč zabrani, u zapečačeni klub ulaze dvije osobe, od kojih je jedan vlasnik "Sokol projekta". Policija je zbog toga protiv njih državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu zbog skidanja i povrede službenog pečata.

Još 2010. godine "Hotelima Zadar", vlasniku spornog objekta po nalogu inspekcije Ministarstva zaštite i okoliša naređeno je uklanjanje objekta, ondašnjeg noćnog kluba "Muduza", no od tada do danas taj objekt nije uklonjen.

Ovih je dana, međutim, pozivajući se na Zakon o pomorskom dobru i morskim lukama, Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) u me RH protiv trgovačkog društva "Sokol projekt" d.o.o. podnijelo tužbu radi iseljenja i predaje u posjed pred Trgovačkim sudom u Zadru.

20. travanj 2024 14:51