StoryEditorOCM
4 kantunaPRISILJENI NA ODLAZAK

„Konzum“ napušta prostor na gradskoj tržnici na Poluotoku!

Piše L.B.
19. rujna 2018. - 22:30
letinic3-090418

Iduća srijeda, 26. rujan, bit će zadnji radni dan trgovine „Konzum“ na Poluotoku, na zadarskoj tržnici. Već sada među kupcima vlada konsternacija, jer će nakon odlaska „Konzuma“ u taj prostor useliti „Sarag“.

- „Sarag“ je skuplji, te dvije trgovine uopće se ne mogu usporediti, mi smo navikli na „Konzum“ na tržnici koji je tu godinama, s otoka dolazimo u nabavku zbog akcija i povoljnih cijena, u trgovinama „Konzuma“ se općenito više kupuje jer svi želimo da opstanu, pa što je uopće ostalo na Poluotoku za nas… - samo je dio bujice komentara koji se među kupcima mogu čuti u „Konzumovoj“ samoposluzi na Poluotoku. Djelatnice, pak, nevoljko razgovaraju, kažu da će biti preraspoređene u druge trgovine „Konzuma“ u Zadru, da posao neće izgubiti, ali strah i briga ipak su se uvukli među njih. Iz razloga o kojima ne žele govoriti, gotovo svi djelatnici odlaze iz tog prostora, tek nekolicina njih ostat će raditi u „Saragu.“

- „Konzum“ za koji dan odlazi, mi useljavamo – potvrdio nam je u telefonskom razgovoru u srijedu Ivica Surać, vlasnik „Saraga“. Kazao je da je krajnji rok za potpuno iseljavanje „Konzuma“ iz prostora na tržnici 30. rujan.

- Mi ćemo biti vrlo brzi, trebat će nam samo nekoliko dana da uselimo – rekao je Surać.

Tako će „Konzum“ najvjerojatnije tamo biti otvoren još do slijedeće srijede, najkasnije četvrtka, jer sve mora biti ispražnjeno do nedjelje.

Direktor gradske tvrtke „Tržnica“ Tomislav Letinić kaže da je čuo da je „gospodin Surać najavio da će sa tržnice izbaciti Konzum.“

- Do mene su došle informacije da Surać najavljuje ulazak u taj prostor, ali nikakve detalje o tome ne znam. Ništa konkretno o tome nismo pričali. Javnosti je poznato da je „Tržnica“ u sporu sa „Saragom“ i da se spor vodi na Trgovačkom sudu. Mi sa „Saragom“ imamo ugovorni odnos – naveo je Letinić.

Tvrtka u vlasništvu Grada, zadarska „Tržnica“, je sa „Saragom“ potpisala Ugovor o zakupu prostora u kojem je sada samoposluga „Konzuma“. Prostor je zakupio „Sarag“, no u podnajam ga je dao „Konzumu“. Zadnji put je ugovor između „Tržnice“ i „Saraga“ obnovljen u kolovozu 2014. godine i vrijedi do kolovoza 2019., no istek tog ugovora ne podrazumijeva odlazak „Saraga“ koji uživa zakonske povlastice kao najmoprimac.

19. travanj 2024 23:41