StoryEditorOCM
4 kantunaS TRŽNICE ODLAZI TODORIĆ, A VRAĆA SE IVICA SURAĆ:

"Nema straha za kupce: cijene ostaju iste, s 'Konzumom' smo se rastali kao prijatelji, ostavili su nam opremu i robu, a spremni smo preuzeti i radnike!"

22. rujna 2018. - 00:05
letinic3-090418

U proteklih deset godina "Konzum" je u opremu i infrastrukturu poslovnog prostora na zadarskoj tržnici uložio oko deset milijuna kuna, ali mu je u kolovozu istekao ugovor o podnajmu sklopljen s tvrtkom "Sarag". Mada se spominjala mogućnost da umjesto "Konzuma" na tržnicu useli jedna splitska trgovačka kuća, na kraju će se tamo vratiti "Sarag" i to temeljem ugovora o najmu koji istječe sljedeće godine.

- Već šest mjeseci razgovaramo s "Konzumom" o isteku ugovora o podnajmu i sada se rastajemo u prijateljskom ozračju. "Konzum" nam ostavlja svu opremu i svu robu koja će se u trenutku njihova odlaska naći na policama, osim robnih marki koje su ekskluzivni proizvodi. Nema razloga za strah kupaca, jer "Sarag" zadržava "Konzumove" cijene, što nama jest teškoća, ali će se kroz povratak u prostor na gradskoj tržnici četiri puta uvećati naša nabava roba, pa ćemo postati kudikamo zanimljiviji dobavljačima, a to nam stvara dodatni manevarski prostor. Tim će cijenama biti prilagođene i cijene u našoj već postojećoj trgovini. Čak jamčimo bolji asortiman roba nego dosada jer jednostavnije možemo uvažiti traženja kupaca za nekom vrstom robe od "Konzuma" čija je nabava koncentrirana u Zagrebu, a mi smo tu i možemo brže reagirati. Nastojat ćemo i nakon početnog sniženja zadržati tu razinu cijena u što će se potrošači moći uvjeriti, kaže vlasnik "Saraga" Ivica Surać najavljujući i akcijske prodaje i različite modalitete prigodnih popusta.

Što se zaposlenika "Konzuma" tiče, Surać kaže da je "postignut dogovor po kojemu svatko od radnika, ako to želi, može nastaviti raditi za "Sarag" i to za veću plaću".

Ono što se čini zanimljivim je i pitanje sudskih sporova između gradske tvrtke "Tržnica" i "Saraga", ali tu zasada nema pomaka: nakon što je direktor "Tržnice" Tomislav Letinić naprasno raskinuo ugovor sa "Saragom", "Sarag" je podnio tužbu, a cijeli slučaj još na sudu nije razriješen.

- Naša ponuda i dalje stoji: neka "Tržnica" povuče svoju neutemeljenu odluku o raskidu ugovora, a mi ćemo odmah povući našu tužbu. Takav usmeni dogovor je postojao, ali nije i ostvaren. To je naša početna pozicija nakon čega smo spremni za sve razgovore o načinu funkcioniranja tržnice, navodi Surać.

Ugovor između "Tržnice" i "Saraga" istječe u kolovozu sljedeće godine.

 

Na proljeće kreće izgradnja hotela u Gaženici

Potpisivanje koncesijskog ugovora za luku Gaženica, otvorilo je put prema gradnji trgovinskog centra i hotela, za što je "Sarag" dobio koncesiju.

-Čekali smo potpis koncesijskog ugovora s turskom kompanijom. Imali smo i određene smetnje, dokumentacija je bila vraćena projektantu jer u detaljnom planu nije eksplicitno naveden hotel nego "ugostiteljsko-turistička djelatnost". Sada je plan izmijenjen, a ugovor s koncesionarom potpisan, pa ja očekujem da ćemo za mjesec i pol dana dobiti i građevinsku dozvolu nakon čega s bankama možemo dogovoriti način financiranja, izraditi troškovnik i raspisati natječaj za izvođača radova, kaže Ivica Surać vjerujući da će sljedećeg proljeća započeti izgradnja hotela i trgovinskog centra u Gaženici.

19. travanj 2024 23:39