StoryEditorOCM
4 kantunaNAKON ISPITIVANJA U TUŽITELJSTVU

Zadraninu zabranjeno približavanje srpskim državljanima koje je napao bakljama

Piše B.S.
27. rujna 2018. - 23:37
20180925145735_499303

Zadranin osumnjičen za napad bakljama na državljane Srbije koji su bili angažirani na demontaži skele s teniskog igrališta na Višnjiku u četvrtak je pušten na slobodu uz zaštitne mjere opreza. Odlukom sutkinje istrage Županijskog suda u Zadru Dijane Grancarić, osamnaestogodišnjak se ne smije približavati državljanima Srbije koje je, kako je utvrđeno, 24. rujna oko 21.50 sati na Putu Gazića u Zadru, napao zajedno sa više osoba za kojim policija još traga.

Zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv opće sigurnosti dovođenjem u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, 18-godišnjak je u srijedu ispitan u Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru (ODO). Utvrđeno je da je 24. rujna oko 21,50 sati u Zadru, zajedno s više mlađih nepoznatih osoba, državljane Republike Srbije, pratio, te uočio njihovo kombi vozilo srpskih nacionalnih oznaka.

Kada su izašli iz vozila, ispred njih je zapalio baklju, te udario jednog od njih nogom u tijelo zbog netrpeljivosti i mržnje, te u cilju da ugrozi njih i imovinu. Budući da se baklja ugasila, 18-godišnjak ju je odbacio i zatim ponovno zapalio drugu, te je bacio prema njima dok su pokušavali otvoriti vrata hostela u kojem su bili smješteni.
Ta ih baklja nije pogodila već je pala pored njihovih nogu i izazvala štetu na stepenicama hostela, a zatim se zapaljena otkotrljala i zaustavila ispod osobnog automobila, gdje je nastavila gorjeti još neko vrijeme i potom se sama ugasila.
Zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djelu, Općinsko državno odvjetništvo u Zadru predložilo je sucu istrage Županijskog suda u Zadru određivanje istražnog zatvora protiv 18-godišnjaka.

06. svibanj 2024 06:13