StoryEditorOCM
4 kantunaŠTO JE RAVNATELJ ŽLU DAVOR ŠKIBOLA RADIO U UKRAJINI S PRIJATELJEM BIVŠIM KONZULOM

U Brovary sam putovao o svom trošku, a Nikola Malić može u Petrčanima dobiti vez pod istim uvjetima kao i svi građani Zadra!

2. listopada 2018. - 21:00
IMG-20180919-WA0005

Zadarski gradonačelnik Branko Dukić nedavno je boravio u Ukrajini gdje je s predstavnicima grada Brovarya razgovarao o "mogućim oblicima gospodarske, kulturne i suradnje na području obrazovanja". Ali, u Dukićevoj pratnji nisu bili pročelnici gospodarstva, kulture i školstva, kako bi se moglo očekivati, nego komunalni pročelnik Robertino Dujela i zamjenik pročelnika Boris Artić.

Tek kada su na WEB stranici Grada Zadra objavljene fotografije iz Ukrajine, vidjelo se da su u Dukićevom društvu bili i nekadašnji počasni konzul Ukrajine u RH Nikola Malić, na čiju inicijativu je i došlo do začetka suradnje s Brovaryjem, ali i Davor Škibola, ravnatelj Županijske lučke uprave. Škibola i Malić su već nekoliko godina u prijateljskim odnosima, jer se ravnatelj Županijske lučke uprave prije dvije godine pojavio na otvorenju hotela u Petrčanima čiji su vlasnici Malić i njegov ukrajinski partner Viktor Reznik.

Zajednički boravak u Ukrajni je potaknuo špekulacije o tome što je Škibola radio u Ukrajini i o čijem je trošku tamo putovao, te prijeti li opasnost da Malić ubrzano stigne do određenog broja vezova s obzirom da mu se hotel nalazi na zapadnoj rivi Petrčana.

-U Ukrajni sam bio za vrijeme godišnjeg odmora, a sve svoje troškove platio sam iz svog džepa, jamčim to svojim životom! Što se vezova tiče, to su obična naklapanja: ne može netko dobiti vez ili više njih samo zato što ima hotel, vez je vezan uz registraciju broda. Gospodin Malić može zatražiti vez po istim uvjetima i pod istim kriterijima koji važe za sve ostale građane Zadra i mještane Petrčana, rezolutan je Škibola.

Ravnatelj Škibola navodi da je pod ingerencijom Županijske lučke uprave 108 mjesnih luka.

-Imamo Pravilnik o održavanju reda u lukama koji je potpuno sukladan zakonu i po tom se Pravilniku točno može vidjeti tko sve može dobiti vez u lokalnoj luci. ŽLU se trenutno bavi potpisivanjem ugovora s korisnicima vezova u lukama u Novigradu, Privlaci i na otocima, što je obiman posao. Prošle smo godine potpisali 1.500 takvih ugovora, ali luka u Petrčanima nam nije među prioritetima jer tamo i nema mnogo registriranih brodova. Dakako, riješit ćemo i Petrčane, ali, ponavljam, tamo još nismo ni započeli posao, a kada ga i započnemo svi će vez moći dobiti po unaprijed poznatim pravilima, pa i gospodin Malić, izjavio nam je Davor Škibola.

Ravnatelj ŽLU podsjeća da su u prvom redu za dobivanje vezova domicilni stanovnici koji obavljaju gospodarsku djelatnost, primjerice ribari, u drugom su vlasnici brodova s prebivalištem u Petrčanima i Zadru, dok su u trećoj kategoriji vlasnici brodova registriranih u Zadru koji u Zadru borave samo povremeno.

 

19. travanj 2024 16:47