ŠTO JE SAD? Zinula pukotina između obnovljenog obalnog zida i nogostupa u uvali Jazine!

ŠTO JE SAD?

Tek što su završili radovi u uvali Jazine i građani se već naviknuli na novi izgled obale "odjevene" u brački kamen, između obalnog zida i popločenog nogostupa – zinula pukotina.

Nije doduše velika, teško je i zamijetiti u šetnji obalom ako baš ne obratite pažnju, a mi smo malo bolje zagledali novu obalu i – pukotina uopće nije bezazlena. Ne radi se o popucaloj fugi već su se kameni blokovi obalnog zida počeli zbilja odmicati u dužini od dvadesetak metara i razmak između popločanja nogostupa na nekim je mjestima već dva centimetra. Pukotina sugerira da se obalni zid na tom mjestu počeo naginjati prema moru, što bi značilo da bi se odvajanje moglo nastaviti i završiti urušenjem novoga zida... A tek napravljeno?

- Radovi koji su izvođeni u uvali Jazine nisu u našoj ingerenciji, već Županijske lučke uprave i Hrvatskih cesta koji su financirali radove – rekao je odmah "na prvu loptu" Darko Kasap, pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo Grada Zadra.

- Pukotina kažete, gdje? Uz obalni zid. Ajme... Idem odmah provjeriti – bio je zbilja brz ravnatelj Županijske lučke uprave Davor Škibola.

Za pola sata zvoni mobitel...

- Nakon što ste mi rekli, odmah sam išao vidjeti. Pukotina postoji, ali ne na dijelu koji se zadnji radio, već uz obalni zid koji je rađen prije nekoliko godina, u drugoj fazi. Radi se o dijelu uvale Jazine od mjesta koje smo mi završili prema pješačkom prijelazu kod Peglice. Koliko znam to su još Obale i lučice dok je bilo pod njima, odnosno Grada Zadar, radili. Tada to nije bilo pod Županijskom lučkom upravom. Na jednom dijelu vizualno bi se reklo da se radi o razmaknutom dijelu zida, ali netko od struke bi trebao procijeniti radi li se o tome. S obzirom da mi sad upravljamo tim dijelom obale, morat ćemo nekoga zvati kako bi doznali zbog čega se to događa i radi li se možda o nekom manjem "kozmetičkom" nedostatku ili o nekom većem problemu – rekao je Škibola.

Naslovnica 4 kantuna

Najčitanije

ZBOG VODOVODNE CIJEVI RATKO BUTERIN NE MOŽE NIŠTA GRADITI U SVOM DVORIŠTU: "Molili su me da ne tužim "Vodovod" dok ne prođe tehnički prijem. Nisam ih tužio, a oni su onda zaboravili na mene i ne žele "skratiti" tu prokletu cijev za desetak metara..."

Već treću godinu Ratko Buterin iz Paljuva čeka izmještanje vodovodne cijevi velikog profila kako bi na svom zeml...
"Molili su me da ne tužim "Vodovod" dok ne prođe tehnički prijem. Nisam ih tužio, a oni su onda zaboravili na mene i ne žele "skratiti" tu prokletu cijev za desetak metara..."