"TRŽNICA ZADAR" KONAČNO DONOSI PRAVILNIK O ZAKUPU PRODAJNIH MJESTA Nema straha za stalne prodavače, samo sezonska mjesta idu na licitaciju

Prodajna mjesta na zadarskim tržnicama ubuduće će se, već od početka studenoga davati u zakup putem natječaja i licitacije.

Ta je vijest počela kružiti među prodavačima na gradskim pijacama te izazvala nezadovoljstvo i ogorčenje OPG-ovaca i obrtnika koji prodaju svoju robu na klupama, štandovima, kioscima ili u kućicama. Međutim, priča je tek djelomično točna, jer svi stalni, dugogodišnji i cjelogodišnji korisnici prodajnih prostora na tržnicama nemaju razloga za strah. O čemu je riječ, pojasnio nam je Tomislav Letinić, direktor gradskog poduzeća "Tržnica Zadar":

- Pri kraju smo izrade Pravilnika o zakupu prodajnih prostora na gradskim tržnicama kojeg do sada, začudo, nismo imali, a takve pravilnike imaju sve tržnice u Hrvatskoj jer su u njima točna pravila vezana za zakup prodajnih prostora bilo koje vrste – kaže Letinić.

- Točno je da će jedan dio prodajnih mjesta ići u zakup preko natječaja i licitacije, ali to se odnosi samo na ona mjesta koja se povremeno i sezonski koriste. Svi naši stalni korisnici, oni koji su godinama na tržnici i cijele godine te podmiruju sve svoje obaveze i dalje će raditi po sadašnjim uvjetima i cijenama, a za njihova mjesta, bilo da su na otvorenim ili zatvorenim dijelovima, tržnica i ribarnica neće biti natječaja.

Letinić kaže da će novi Pravilnik donijeti još jednu važnu novost na tržnicama: izjednačit će se uvjeti zakupa za sve korisnike, odnosno zakupoprimce, konkretno, u istom će položaju i u svemu biti vlasnici OPG-a i vlasnici trgovačkih obrta, što do sada nije bio slučaj u, primjerice, mogućnosti godišnje rezervacije i plaćanja prodajnih mjesta po propisanoj mjesečnoj tarifi jer su tu mogućnost imali samo obrtnici. Od sada će tu mogućnost imati i OPG-ovci.
Sve druge novosti i detalji vezani za pravila rada i zakupljivanja prodajnih mjesta na zadarskim tržnicama bit će poznate nakon stupanja na snagu novog Pravilnika, što će biti uskoro. Materijal je gotovo dovršen te treba biti usvojena od Upravnog vijeća i Skupštine "Tržnice Zadar". Ta bi procedura trebala biti dovršena početkom studenoga.

Otvara se nova tržnica na Meladi
"Tržnica Zadar" će od studenoga biti veća za novu tržnicu, onu na Meladi, odnosno Putu Bokanjca, u kojoj su radovi pri kraju i koja će imati nove sadržaje, otvoreni i zatvoreni dio te ribarnicu.

 

Dogodine kupuju adventske kućice
Od ove godine ova gradska tvrtka od Upravnog odjela za raspolaganje gradskom imovinom preuzima i organizaciju najma adventskih kućica, a natječaj za ovogodišnji Advent u Zadru bit će objavljen također početkom studenoga.
Direktor Letinić je objasnio da je ovo vjerojatno zadnja godina da će se kućice za Advent unajmljivati jer je plan da dogodine "Tržnica Zadar" kupi vlastite kućice, koje će onda iznajmljivati ugostiteljima. Osim što ta investicija ima ispravnu ekonomsku logiku, iste će se, "zadarske" kućice moći koristiti i na drugim manifestacijama u gradu.
Naslovnica 4 kantuna

Najčitanije

MUČNE SCENE U SUDNICI ZADARSKOG SUDA Majke traže najstrožu kaznu za vozača koji je njihovo troje djece odveo u smrt: "On se oženio i ima djecu, a njegovi roditelji unuke, a što mi imamo... Gdje su naša djeca i obitelji koje smo mogli imati...!"

Majke traže najstrožu kaznu za vozača koji je njihovo troje djece odveo u smrt:
Majke tragično poginulih Pažana - Martine Škode (19), Ante Pogorilića (21) i Marina Orlića (24) -...
Majke traže najstrožu kaznu za vozača koji je njihovo troje djece odveo u smrt: "On se oženio i ima djecu, a njegovi roditelji unuke, a što mi imamo... Gdje su naša djeca i obitelji koje smo mogli imati...!"

FOTO: ŠOKANTAN IZGLED AUTOBUSA KOJI PUTNIKE VOZI IZ GRADA DO ZRAČNE LUKE Rasparana sjedala, prljava stakla, rupe na sve strane... Je li ovo standard s kojim želimo dočekivati goste iz cijeloga svijeta koji dolaze u naš grad?!

Rasparana sjedala, prljava stakla, rupe na sve strane... Je li ovo standard s kojim želimo dočekivati goste iz cijeloga svijeta koji dolaze u naš grad?!
„Mene je bilo sram sjediti s turistima iz drugih država u ovakvom autobusu“ – tako glasi poslj...
Rasparana sjedala, prljava stakla, rupe na sve strane... Je li ovo standard s kojim želimo dočekivati goste iz cijeloga svijeta koji dolaze u naš grad?!