SUTRA NA OPĆINSKOM SUDU U ZADRU Počinje suđenje Darku Kovačeviću Daruvarcu zbog brutalnog premlaćivanja 18-godišnjakinje

SUTRA NA OPĆINSKOM SUDU U ZADRU

U četvrtak u 9 sati na Općinskom sudu u Zadru počinje suđenje 31-godišnjem Darku Kovačeviću Daruvarcu zbog brutalnog premlaćivanja 18-godišnje Zadranke.

Zadranin čija je fizička okrutnost šokirala Hrvatsku tereti se za počinjenje kaznenog djela protiv života i tijela teškom tjelesnom ozljedom, te kazneno djelo protiv osobne slobode prijetnjom.

Mladoj Zadranki najprije je 28. svibnja 2018., zaprijetio na način da je u jedan ugostiteljski objekt u Zadru donio ručnu bombu, te joj je rekao da će ubiti nju i njenu obitelj ako ga prijavi policiji,.

Potom je 13. lipnja oko 21 sat, kad je došla u ugostiteljski objekt, Zadranku udario rukom u potiljak i za njom otišao u toalet optužujući je za varanje.

U namjeri da je teško tjelesno ozlijedi, počeo je udarati šakama po glavi, a kad je ona pobjegla u drugi toalet, ušao je za njom i udarao je šakama u glavu, a potom je uhvatio rukama za glavu i nekoliko puta njenom glavom udario o umivaonik.

Zadranka je potom pobjegla u kafić a on je potom u dva navrata uhvatio za kosu i bacio na pod, te je više puta udario nogom u tijelo i glavu nanijevši joj teške tjelesne ozljede.

Fotografije neviđene brutalnosti šokirale su Hrvatsku. S obzirom na to da je njezina majka optužila zadarsku policiju za zataškavanje cijelog slučaja, Ministarstvo unutarnjih poslova poslalo je u PU zadarsku unutarnju kontrolu, koja je rezultirala stegovnim postupcima protiv četvorice zadarskih policajaca zbog propusta u postupanju.

Nadzorom su, naime, utvrđene nepravilnosti u postupanju koje se odnose na dinamiku i ažurnost u samom postupanju, te nepravodobno provođenje nekih radnji u postupku, a koje nisu utjecale na kvalitetu ili zakonitost postupanja.

Utvrđeno je i da je policija postupala u skladu s važećim zakonskim popisima i na tragu javno komuniciranih stavova pravobraniteljice za djecu i Državnog odvjetništva kad je u pitanju zaštita žrtve, tajnost izvida i poštovanje propisa o zaštiti osobnih podataka

Naslovnica 4 kantuna

Najčitanije