StoryEditorOCM
KalelargaFOTO: POČELO SUĐENJE ZBOG BRUTALNOG PREMLAĆIVANJA 18-GODIŠNJE ZADRANKE

Darko Kovačević 'Daruvarac' doveden u lisicama iz pritvora!

Piše B.Sviličić
11. listopada 2018. - 11:55
daruvarac7-111018.JPG

Na Općinskom sudu u Zadru, pod predsjedanjem suca Tomislava Šimića, u četvrtak je počelo suđenje 31-godišnjem Darku Kovačevicu Daruvarcu zbog brutalnog premlaćivanja 18-godišnje Zadranke.

Odmah nakon sto je Daruvarac u lisicama doveden iz zadarskog pritvora, u sudnici se u pratnji Dragane Marine iz Odjela za podršku žrtvama pojavila i 18-godišnja Zadranka koju u ovom postupku zastupa zadarski odvjetnik Milan Petričić.

Daruvarčev odvjetnik Andrej Korljan zatražio je od Vrhovnog suda izuzeće zadarskog suda zbog atmosfere linča kojeg su stvorili novinari, a nakon toga zatražio je i izuzeće suca Šimića, predsjednice suda Ane Mišlov, njezine zamjenice, sutkinje Ivane Klišmanić i predsjednika Županijskog suda Borisa Babića.

- Ovaj postupak je od početka opterećen velikim interesom medija. Nasilje se ne smije tolerirati, no u javnosti je optuženik prikazan kao najveći zločinac i stvorena je atmosfera linča. Očekuje se njegova drakonska kazna. U takvoj atmosferi se teško može biti nepristran - rekao je Korljan, tražeci da se postupak prebaci na Općinski sud u Šibeniku.

Suđenje je odgođeno do odluke Vrhovnog suda o zatraženim izuzećima.

19. travanj 2024 04:38