NOVA TUŽBA PROTIV JADERE Država za najam "2 ribara" traži 485.773 kune! Grof Nižić: Nemam komentara!

NOVA TUŽBA PROTIV JADERE

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru je u ime Republike Hrvatske, podnijelo tužbu na Trgovačkom sudu u Zadru protiv tvrtke Jadera zbog neplaćanja najma u iznosu od 485.773,20 kuna za prostore u kojima se nalazi restoran 2 ribara.

- Republika Hrvatska vlasnik je dvaju poslovnih prostora u Zadru površine 64,84 i 56 kvadratnih metara, pri čemu oba prostora predstavljaju ugostiteljski objekt u Zadru koji je u posjedu tvrtke Jadera koju koristi bez posjedovanja valjane pravne osnove i bez plaćanja bilo kakve naknade, navodi se u priopćenju ŽDO-a dodajući kako vlasniku stvari, koju druga osoba upotrebljava u svoju korist, pripada pravo na naknadu ostvarene koristi, a koja odgovara visini zakupnine koju bi država ostvarila da je zaključen ugovor o zakupu.

Država je podnijela tužbu protiv Jadere i predložila Trgovačkom sudu u Zadru da donese presudu kojoj je Jadera dužna državi, kao vlasniku, isplatiti naknadu za korištenje poslovnih prostora u Zadru u ukupnom iznosu od 485.773,20 kuna sa zakonskim zateznim kamatama što je u skaldu s Zakonom o obveznim odnosima, kao i naknadu parničnog troška.

- Nemam komentara. Nas tuže i država i Grad Zadar za prostore koje koristimo, iako ja mislim da nisu u pravu. Svoje mišljenje dokazat ćemo na sudu – kazao nam je prokurist Jadere Zvonimir Nižić Grof.

Podsjećamo kako je pročelnik gradskog Upravnog odjela za financije Ivan Mijolović u travnju iznio podatke da se između tvrtke Jadera i grada Zadra vodi preko 20 različitih sudskih sporova. U njima je Grad podnio tužbe za besplatno korištenje poslovnih prostora i naplatu tih dugova, a Mijolović je naveo kako je tada Jaderin dug iznosio preko 18 milijuna kuna.

Naslovnica 4 kantuna

Najčitanije

MUČNE SCENE U SUDNICI ZADARSKOG SUDA Majke traže najstrožu kaznu za vozača koji je njihovo troje djece odveo u smrt: "On se oženio i ima djecu, a njegovi roditelji unuke, a što mi imamo... Gdje su naša djeca i obitelji koje smo mogli imati...!"

Majke traže najstrožu kaznu za vozača koji je njihovo troje djece odveo u smrt:
Majke tragično poginulih Pažana - Martine Škode (19), Ante Pogorilića (21) i Marina Orlića (24) -...
Majke traže najstrožu kaznu za vozača koji je njihovo troje djece odveo u smrt: "On se oženio i ima djecu, a njegovi roditelji unuke, a što mi imamo... Gdje su naša djeca i obitelji koje smo mogli imati...!"

FOTO: ŠOKANTAN IZGLED AUTOBUSA KOJI PUTNIKE VOZI IZ GRADA DO ZRAČNE LUKE Rasparana sjedala, prljava stakla, rupe na sve strane... Je li ovo standard s kojim želimo dočekivati goste iz cijeloga svijeta koji dolaze u naš grad?!

Rasparana sjedala, prljava stakla, rupe na sve strane... Je li ovo standard s kojim želimo dočekivati goste iz cijeloga svijeta koji dolaze u naš grad?!
„Mene je bilo sram sjediti s turistima iz drugih država u ovakvom autobusu“ – tako glasi poslj...
Rasparana sjedala, prljava stakla, rupe na sve strane... Je li ovo standard s kojim želimo dočekivati goste iz cijeloga svijeta koji dolaze u naš grad?!