NOVA TUŽBA PROTIV JADERE Država za najam "2 ribara" traži 485.773 kune! Grof Nižić: Nemam komentara!

NOVA TUŽBA PROTIV JADERE

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru je u ime Republike Hrvatske, podnijelo tužbu na Trgovačkom sudu u Zadru protiv tvrtke Jadera zbog neplaćanja najma u iznosu od 485.773,20 kuna za prostore u kojima se nalazi restoran 2 ribara.

- Republika Hrvatska vlasnik je dvaju poslovnih prostora u Zadru površine 64,84 i 56 kvadratnih metara, pri čemu oba prostora predstavljaju ugostiteljski objekt u Zadru koji je u posjedu tvrtke Jadera koju koristi bez posjedovanja valjane pravne osnove i bez plaćanja bilo kakve naknade, navodi se u priopćenju ŽDO-a dodajući kako vlasniku stvari, koju druga osoba upotrebljava u svoju korist, pripada pravo na naknadu ostvarene koristi, a koja odgovara visini zakupnine koju bi država ostvarila da je zaključen ugovor o zakupu.

Država je podnijela tužbu protiv Jadere i predložila Trgovačkom sudu u Zadru da donese presudu kojoj je Jadera dužna državi, kao vlasniku, isplatiti naknadu za korištenje poslovnih prostora u Zadru u ukupnom iznosu od 485.773,20 kuna sa zakonskim zateznim kamatama što je u skaldu s Zakonom o obveznim odnosima, kao i naknadu parničnog troška.

- Nemam komentara. Nas tuže i država i Grad Zadar za prostore koje koristimo, iako ja mislim da nisu u pravu. Svoje mišljenje dokazat ćemo na sudu – kazao nam je prokurist Jadere Zvonimir Nižić Grof.

Podsjećamo kako je pročelnik gradskog Upravnog odjela za financije Ivan Mijolović u travnju iznio podatke da se između tvrtke Jadera i grada Zadra vodi preko 20 različitih sudskih sporova. U njima je Grad podnio tužbe za besplatno korištenje poslovnih prostora i naplatu tih dugova, a Mijolović je naveo kako je tada Jaderin dug iznosio preko 18 milijuna kuna.

Naslovnica 4 kantuna

Najčitanije

ZBOG VODOVODNE CIJEVI RATKO BUTERIN NE MOŽE NIŠTA GRADITI U SVOM DVORIŠTU: "Molili su me da ne tužim "Vodovod" dok ne prođe tehnički prijem. Nisam ih tužio, a oni su onda zaboravili na mene i ne žele "skratiti" tu prokletu cijev za desetak metara..."

Već treću godinu Ratko Buterin iz Paljuva čeka izmještanje vodovodne cijevi velikog profila kako bi na svom zeml...
"Molili su me da ne tužim "Vodovod" dok ne prođe tehnički prijem. Nisam ih tužio, a oni su onda zaboravili na mene i ne žele "skratiti" tu prokletu cijev za desetak metara..."