StoryEditorOCM
4 kantunaNASTAVLJA SE UREĐENJE ŠC NA VIŠNJIKU

Za 10-ak dana počinje uređenje najmodernijeg dječjeg igrališta u Hrvatskoj i otvara se sportski dječji vrtić!

19. listopada 2018. - 00:35
Projekt dječjeg igrališta

Za desetak dana počinju radovi na uređenju dječjeg parka na prostoru uz ŠC Višnjik, dok se unutar zgrade ŠC-a kreće s uređenjem prostora u kojem će raditi prvi zadarski sportski dječji vrtić.

- Za dječji park smo dobili bespovratna sredstva u iznosu od 650 tisuća kuna od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Uz to imamo 160 tisuća kuna koje smo na natječaju dobili od Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Možda smo i mogli ranije početi sa radovima, ali bilo je razumno pokušati dobiti bespovratna sredstva za igralište, dok je vrtić kapitalni projekt Grada Zadra – kaže direktor ŠC Višnjik Denis Karlović, koji je najavio da će Zadar dobiti najbolji dječji park u Hrvatskoj.

- Bit će najbolji, najmoderniji, sa suvremenom opremom, a prostirat će se na šest i pol tisuća četvornih metara. Sve pripremne i projekti su gotovi i možemo krenuti sa radovima. Pozicija igrališta je idealna, uz Športski centar, a sprave su okvirno namijenjene za djecu u dobi od dvije do deset godina – kazao je Karlović.

Idealnim prostorom Karlović smatra i mjesto unutar Športskog centra u kojem se počinje s uređenjem sportskog dječjeg vrtića.

- Već sama ideja o sportskom vrtiću imala je dobar odjek u javnosti, te smo u suglasnosti sa Gradom pronašli, po meni idealan prostor, velik 370 četvornih metara. On je u sklopu ŠC-a, što je najbolja lokacija u kojoj bi radio takav vrtić jer će djeca koristiti svu infrastrukturu unutar Centra. Mislim da će sportski vrtić biti „pun pogodak“, projekt je gotov i prošao je sve verifikacije, a roditelji pokazuju veliki interes – istaknuo je Karlović.

Vrtić će imati klasičan 10-satni program, do 17 sati, kao i svi ostali gradski dječji vrtići. Međutim, nakon 17 sati taj se prostor ne bi zatvarao, već bi služio kao igraonica.

- I igraonica bi bila nadzirana, jer naša je intencija da roditelji koji u Višnjik poslijepodne dođu kako bi se bavili sportom mogu za to vrijeme djecu ostaviti u igraonici. Ona je, pak, reprezentativna, jer se zapravo radi o prostoru sportskog vrtića, tako da ćemo sve više ljudi vremenom privlačiti u Višnjik. Za to je interes doista velik, dokaz tomu je i naša ponuda proslave dječjeg rođendana na Višnjiku: dogodilo se da u prosjeku imao 70 rođendana mjesečno, pa je kroz taj vid zabave kroz Višnjik u samo jednoj godini 'prošlo' šest tisuća djece – rekao je Denis Karlović.

Pročelnik gradskog Odjela za odgoj i školstvo Joso Nekić naveo je da će sportski vrtić na Višnjiku biti jedan od područnih objekata gradskog dječjeg vrtića „Radost“.

- Imat će puno radno vrijeme i sve obroke kao i ostali naši vrtićki objekti, ali dodatno će imati opsežan sportski program, dok „Radost“ i „Sunce“ imaju samo po jednog kineziologa. Sportski program u novom vrtiću bit će sveobuhvatan, tako da će voditelji vrlo brzo moći prepoznavati specifične talente, koje dijete je posebno nadareno za određeni sport. Tako će ga dalje moći i usmjeravati – istaknuo je Nekić.

22. travanj 2024 12:01