StoryEditorOCM
4 kantunaZADARSKA POLICIJA OBORILA REKORD NA A1

U Audiju 43-godišnjaka iz Brčkog pronašli 1,1 kg kokaina

24. listopada 2018. - 16:38
kokain2-241018

Kokain vrijedan više od milijun kuna zaplijenila je zadarska policija u utorak oko podne u automobilu 43-godišnjeg člana takozvane istočno balkanske skupine umiješane u poslove s drogom. Paket s ukupno 1 140 grama kokaina vrlo visoke čistoće pronađen je u Audiju A3 bosansko-hercegovačkih nacionalnih oznaka u trenutku dok je 43-godišnjak bio kod odmorišta Marune na autocesti A1 u smjeru Splita.

- Ovo je dosad rekordna pojedinačna zaplijena kokaina na području naše policijske uprave. Riječ je o kokainu 80-postotne čistoće čija je ulična vrijednost veća od milijun kuna. Uz kokain su u automobilu pronađeni novac i uređaji za zaštićenu komunikaciju koje koriste najorganiziraniji pripadnici kriminalističkih skupina. Podaci i poruke na tim uređajima se kriptiraju - rekao je na izvanrednoj konferenciji za novinare u srijedu u Policijskoj upravi zadarskoj voditelj Službe kriminalističke policije Bore Mršić naglasivši kako je dio ove istočno balkanske skupine povezan i s kriminalnim miljeom na zadarskom području zbog čega o toj skupini zasad nije htio otkrivati više detalja.

- Kokain je bio namijenjen za daljnju preprodaju na južnodalmatinskom području. Kriminalističko istraživanje i dalje traje, te se nastavlja u suradnji s drugim policijskim upravama-rekao je voditelj kriminalističke policije koja je samo prije mjesec dana na autocesti A-1 kod odmorišta Nadin u smjeru Zagreba u automobilu zagrebačkih registracijskih oznaka zaplijenila 47 paketa s ukupno 52 i pol kilograma marihuane.

Kako je rečeno u policiji, kokain je pronađen nakon što je na auto cesti A-1 u smjeru Splita, kod odmorišta Marune, u prometnom prekršaju uočen Audi A-3 bosansko-hercegovačkih nacionalnih oznaka, u vlasništvu 37-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine. Nakon zaustavljanja utvrđeno je da Audijem upravlja 43-godišnjak iz Brčkog u Bosni i Hercegovini, koji uz bosansko-hercegovačko ima i hrvatsko državljanstvo.
Izvršenim provjerama pobuđena je sumnja da bi se u vozilu mogli nalaziti krijumčareni predmeti, te je automobil vučnom službom premješten u krug Policijske uprave zadarske, gdje je po nalogu suca istrage Županijskog suda u Zadru izvršena pretraga kojom je pronađen i oduzet paket s ukupno 1 140 grama kokaina vrlo visoke čistoće.

Uz kaznenu prijavu zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, 43-godišnjak je priveden pritvorskom nadzorniku te će biti odveden na ispitivanje kod Općinskog državnog odvjetnika, a potom i sucu istrage Županijskog suda u Zadru. Predviđena kazna za ovo kazneno djelo kreće se od jedne do 12 godina zatvora.

25. travanj 2024 04:31