StoryEditorOCM
4 kantunaKONFERENCIJA ZA NOVINARE OPOZIJSKE UDRUGE "VIR BEZ PODJELA"

Frane Vučetić: Pozivam policiju da istraži tko sve šmrče kokain na Viru

Piše Ana Franić
8. studenog 2018. - 12:58
Igor Vučetić, Jadranka Okreša i Frane Vučetić

Udruga "Vir bez podjela" u četvrtak je održala konferenciju za novinare na kojoj su glavne teme bile blokada virskog mosta, odluka o zabrani gradnje na otoku tijekom ljeta, i treća, najzanimljivija o navodnom povećanju broja uživatelja teških droga na Viru, ponajviše kokaina, zbog čega je ova virska oporbena udruga javno prozvala zadarsku policiju.

- Pozivam policiju da istraže tko sve šmrče kokain na Viru. Neka žurno dođu na sjednicu Općinskog vijeća općine Vir i sve vijećnike, direktore općinskih poduzeća, a ponajprije predstavnike izvršne vlasti, kao i pročelnike testiraju na droge. Ja sam se prvi spreman testirati, jer sam i sam vijećnik u općinskom Vijeću, rekao je Frane Vučetić, potpredsjednik Udruge "Vir bez podjela".

Virska oporba traži da se nadležne institucije pozabave načelnikom Kristijanom Kapovićem, a očekuju ubrzavanje kaznenog postupka zbog, kako su rekli, samovoljne blokade Virskog mosta kojom je izazvao ugrozu za ljudski život ne propuštajući hitnu koja je bila pod crvenom dojavom.

- Tko je potpisao nalog za kamione poduzeća u vlasništvu Općine ("Vir održavanje" i "Čisti otok") da prepriječe prolaz i onemoguće prohodovanje puta Vir-Zadar i obratno, zanima Igora Vučetića, predsjednika udruge.

Članovi udruge upozorili su na višemilijunsku štetu koju je, kako kažu, pričinio Kapović općinskom proračunu temeljem potpuno nezakonite odluke o zabrani gradnje na cijelom otoku Viru u razdoblju od 1. lipnja do 30. rujna 2018. godine.

- Da je takva odluka potpuno nezakonita, upozoravali smo na vrijeme na brojnim sjednicama Vijeća. Temeljem Zakona o gradnji poznato je da svake godine Općinsko vijeće može donijeti za iduću godinu odluku o zabrani gradnje za određene dijelove općine. Kristijan Kapović sebi je uzeo za pravo zloupotrijebiti okrugli pečat općine i nametnuo i ishodio putem vladajućih vjećnika donošenje nezakonite Odluke na nezakonitoj sjednici, rekla je Jadranka Okreša, članica općinskog vijeća napominjujući kako je time prouzročena enorma financijska šteta kako investitorima tako i općinskom proračunu.

Sve izrečeno članovi Udruge Vir bez podjela morat će dokazati na sudu
- Za sve klevete izrečene na tiskovnoj konferenciji održanoj u Zadru u četvrtak 8. studenoga članovi Udruge Vir bez podjela bit će tuženi, ali ne samo tim povodom. Već je pripremljena tužba za tvrdnje izrečene na prethodnim tiskovnim konferencijama, pa će ih morati dokazati na sudu - poručili su iz Ureda načelnika Općine Vir u priopćenju za medije nakon konferencije za tisak Udruge "Vir bez podjela".

 

26. travanj 2024 09:28