StoryEditorOCM
4 kantunaVRHOVNI SUD RH ODBIO ZAHTJEVE OBRANE ZA IZUZEĆEM SUCA I ZADARSKOG SUDA

Počinje suđenje 31-godišnjem Darku Kovačeviću Daruvarcu zbog krvničkog premlaćivanja 18-godišnjakinje!

Piše B.S.
13. studenog 2018. - 09:40
kovacevic

Iako je obrana zatražila delegaciju zadarskog suda zbog sumnje u nepristrano i objektivno suđenje, Vrhovni sud RH odlučio je da će se 31-godišnjem Darku Kovačeviću "Daruvarcu", optuženom za krvničko premlaćivanje 18-godišnje djevojke, ipak suditi u Zadru. Na optuženičku klupu Općinskog suda u Zadru "Daruvarac" će sjesti u utorak u 9.30 sati, kada će mu započeti suđenje koje je 11. listopada odgođeno zbog zahtjeva njegovog odvjetnika Andreja Korljana.

Korljan je tražio da se suđenje izmjesti iz Zadra jer se bojao da njegov branjenik neće imati nepristran i objektivan postupak zbog medijskoga pritiska. Zbog niza drugih okolnosti koje izazivaju sumnju u nepristranost, zatražio je i izuzeće od obavljanja sudačke dužnosti raspravnog suca Tomislava Šimića, predsjednice Općinskog suda u Zadru Ane Mišlov, kao nadležne za odlučivanje o izuzeću suca Šimića, Ivane Klišmanić, sutkinje Općinskog suda u Zadru i zamjenice predsjednice Općinskog suda u Zadru i Borisa Babića, predsjednika Županijskog suda u Zadru kao nadležnog za odlučivanje o izuzeću predsjednice Općinskog suda u Zadru Ane Mišlov.

Posebno važnom istaknuo je okolnost da je 11. rujna oko 11 sati ujutro sudac Šimić posjetio okrivljenika u zatvorskoj ćeliji direktno mu se obrativši riječima kako će ga on suditi, te da on i njegov branitelj slučajno ne traže odgode ili izlike za suđenje.

Neviđeni fizički ispad nad 18-godišnjakinjom odigrao se 13.lipnja oko 21 sat nakon što je došla u jedan zadarski kafić.
Daruvarac ju je najprije udario rukom u potiljak i za njom otišao u toalet optužujući je za varanje. Nakon toga je počeo udarati šakama po glavi, a kad je ona pobjegla u drugi toalet, ušao je za njom i udarao je šakama u glavu, a potom je uhvatio rukama za glavu i nekoliko puta njenom glavom udario o umivaonik.

Zadranka je potom pobjegla u kafić a on je potom u dva navrata uhvatio za kosu i bacio na pod, te je više puta udario nogom u tijelo i glavu nanijevši joj teške tjelesne ozljede.
Dva tjedna ranije u kafić je donio i ručnu bombu, te joj je rekao da će ubiti nju i njenu obitelj ako ga prijavi policiji.

26. travanj 2024 13:29