StoryEditorOCM
4 kantunaDOBRA VIJEST ZA SVE LJUBITELJE ADRENALINSKOG I AVANTURISTIČKOG TURIZMA

Najavljen 3. Zadar Outdoor Festival

Piše Ana Franić
14. studenog 2018. - 16:20
IMG-4285.JPG

Zadarska županija po treći put od 10. do 12. svibnja 2019. godine postaje igraonica avanturizma u sklopu Zadar Outdoor Festivala. Manifestacija koja slavi prirodu, aktivan život i avanturistički duh ponovno će povezati more i zemlju, rijeke i planine zadarske regije koje će postati prirodne kulise trkačkih staza.

- Zadar Outdoor Festival (ZOF) projekt je koji se gradi postepeno, a njime želimo skrenuti pažnju na bogatstvo cijele naše regije. Discipline nismo mijenjali i ostaju iste, a jedini novitet je dodatna radionica o kojoj ne smijemo još otkrivati puno detalja, rekla je Iva Bencun, jedna od organizatorica ZOF-a, dodajući kako kao i svake godine očekuju veći broj posjetitelja.

Festival će se kao i prošle godine otvoriti utrkom "Utrči u zalazak" duljine pet i deset kilometara, a slijedi mountain bike utrka od Petrčana do Vira, Olive Island Trail na Ugljanu i jedriličarska utrka na Uskoku, a potom plivački maraton i Stand Up Paddling na rivi te kajak utrka na Puntamici.

Nina Peroš iz Vir turizma istaknula je kako Zadar Outdoor Festival pomaže u brendiranju Zadarske županije kao aktivne regije, a Vir će se nastaviti razvijati kao destinacija cikloturizma.

- Do prije tri godine asocijacije aktivnog turizma u Zadarskoj županiji bili su Velebit ili Paklenica. Danas se situacija promijenila i u to su uključeni naši otoci i druge destinacije poput Vira. Zadar Outdoor Festival jedan je od najistaknutijih proizvoda Zadarske županije koji se aktivno promovira na stranim tržištima, istaknuo je Ante Galić iz TZ Grada Zadra.

Ivan Košta, direktor TZO Preko naglasio je kako je ovo druga godina da se uključuju u Zadar Outdoor Festival s organizacijom Olive trail utrka i sajma hrvatskog otočkog proizvoda s Ugljana i Pašmana što je izvrstan smjer u razvijanje destinacije aktivnog odmora.

26. travanj 2024 16:44