StoryEditorOCM
4 kantunaFOTO: ZAŠTO BAGERI KOPAJU MIOŠIĆEVU ULICU U ARBANASIMA:

Stanari: "Opet kopaju – jesu li zaboravili provesti struju?!" Elektra: "Strpite se, radovi će trajati nekoliko dana"

Piše P.O.
14. studenog 2018. - 20:50
arbanasi-141118

U srijedu ujutro su se u Ulici Andrije Kačića Miošića u zadarskim Arbanasima pojavili bageri i to je bilo dovoljno da se stanarima digne kosa na glavi! Prije godinu i pol dana u toj su ulici završeni radovi na izgradnji odvodnje i postavljanju vodovodnih cijevi, pa se stanari sada pitaju zar nije već tada bilo moguće obaviti i radove koji su sada započeli.

- Ovo je očigledno izvan svake pameti! Nemamo mi ništa protiv toga da se napravi sve što se napraviti mora, ali ovdje su prije godinu i pol stavljali kanalizacijske cijevi, sve je bilo raskopano, ovo je uska, ali dvosmjerna ulica, pa nismo mogli ni autima, a ni pješice doći do svojih kuća. A sada opet kopaju! Zvao sam Vodovod i Odvodnju, ali oni o ovim radovima ništa ne znaju, a u Elektri mi se nisu javljali. Koliko znamo, stavljaju se električni kabeli, ali zar se to stvarno nije znalo kada su kopali kanal za odvodnju. Ili je to tada netko "zaboravio" ili računaju da će porezni obveznici ionako platiti. Ono što nam posebno smeta je to što stanare nitko nije obavijestio o tome što se, kada i do kada radi, kaže Vjekoslav Vukić i dodaje:

- Obzirom da je ovaj dio ulice, završen prije godinu i pol dana, jako uzak i svi mogući strojevi kao i veći kamioni jedva tu prolaze, opet smo u strahu da će nam se oštetiti dijelovi kuća i zidova koje smo sami naknadno popravljali. Sada opet moramo trpiti zbog nečijeg propusta, a o troškovima da i ne govorim, kaže Vukić.
Što o ovim radovima znaju u gradskoj upravi gdje su svojedobno donijeli odluku o zabrani prekopavanja nedavno obnovljenih ulica?

- Nastavno na Odluku o prekopu nerazvrstanih cesta i javne površine, Upravni odjel za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša, uz suglasnost policije na regulaciju prometa, izdaje uvjete prekopa odnosno ističemo obvezu investitoru da obavijesti javnost o početku izvođenja radova i stavljamo naglasak na povratak javne površine u prvobitno stanje. Sve je to definirano Rješenjem Odsjeka za ceste i promet. Zabrana izvođenja prekopa sukladno Odluci traje od 15. lipnja do 15. rujna na cijelom administrativnom području Grada, izjavio nam je pročelnik Robertino Dujela sugerirajući da bi nam više detalja o radovima u Arbanasima mogao dati investitor.
Što se Grada tiče, Dujela je najavio da će nadzor nad radovima obaviti komunalno redarstvo.
Investiciju pokriva Hrvatske elektro privreda, a prvi čovjek zadarske Elektre Tomislav Dražić umiruje mještane:

- Radi se o maloj investiciji i postavljanju električnog kabela za dvije-tri novoizgrađene kuće u Ulici Andrije Kačića Miošića u dužini od 100-200 metara. Svjestan sam da je ulica uska, te da dodatni problem predstavljaju radovi po gradu Zadru na nekim drugim prometnicama, pa je svuda gužva, ali ovdje će se raditi svega nekoliko dana, pa molim stanare za strpljivost, kazao je Dražić.
 

24. travanj 2024 17:48