StoryEditorOCM
4 kantuna'TRESE SE' ZADRA NOVA, TRI KANDIDATKINJE BORE SE ZA ČELNO MJESTO

Božidar Longin: Za prijavu iz Županije nisam znao, bio sam u Kini!"

Piše L.Burčul
14. studenog 2018. - 22:50
Ante Župan

Rijetko koji natječaj za posao je izazvao toliku buru u javnosti i čitav niz „političkih križaljki“ kao što je upravo zaključeni natječaj za ravantelja/icu Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA.

Na čelu ove institucije punih je deset godina Sanja Peričić, te se ona očekivano prijavila na natječaj za još jedan četverogodišnji mandat.

Međutim, za širu javnost potpuno neočekivano, na natječaj se javila i aktualna pročelnica Ureda župana u Zadarskoj županiji Marina Dujmović Vuković, pravnica.

Treća prijava i treća žena u ovoj utrci je Marica Babić, diplomirana biologinja iz Splita koja je zamjenica ravnateljice u Agenciji ZADRA NOVA gdje je iznimno uspješna u povlačenju EU sredstava za Zadar i Zadarsku županiju.

Ovdje zaplet tek počinje, jer će o novoj ravnateljici odlučivati Upravno vijeće čiji je predsjednik – Ante Župan, pomoćnik pročelnice Dujmović Vuković u Uredu župana.

Ode li Dujmović Vuković na čelno mjesto Agencije ZADRA NOVA, na „prazno mjesto“ pročelnika Ureda župana će se vjerojatno premjestiti Ante Župan, čovjek od povjerenja župana Božidara Longina i njegov vrijedan suradnik u izbornoj kampanji.

No javila su se pitanja: zar će Marica Babić, ne bude li ona pročelnica ZADRA NOVE, treći put „izvisiti?“ I ona je pridonijela u kampanji župana Longina, zasluge su joj vrlo značajne, no na sjednicama Županijske skupštine oporba je ustajala kada su se trebale objediniti agencije, pa potom županijski odjeli, a u oba slučaja na čelno mjesto bi došla Marica Babić. Sada bi, kažu u HDZ-u, ovo bio treći put da se izostavljaju i zaboravljaju politički bodovi Marice Babić.

Ostala dva člana Upravnog vijeća su gradski pročelnik za EU fondove Šime Erlić i izvjesni Mihovil Čirjak. Za Čirjaka zna mali broj ljudi, on živi u Pakoštanima, nije vijećnik ni u Županiji, ni u svojoj Općini, a član je stranke Neovisni za Hrvatsku.

Šime Erlić je vrhunski poznavatelj svog posla i pročelnik je gradskog Odjela za EU fondove.

I kako će trojka Župan, Erlić i Čirjak glasati?

Aktualna predsjednica ZADRA NOVE, Sanja Peričić, ima desetogodišnje uspješno radno iskustvo, kao i njezina zamjenica Marica Babić. Marina Dujmović Vuković je pravnica, radni vijek je provela na zadarskom Prekršajnom sudu, u Ministarstvu pravosuđa, te u Zadarskoj županiji.

Župan Božidar Longin oštro je u srijedu opovrgnuo da mu je cilj zaposliti Antu Župana na mjesto pročelnika Ureda župana, ukoliko bi Marina Dujmović Vuković otišla u ZADRU NOVU.

- To su grozne ćakule. Ante Župan je vrijedan na svom radnom mjestu i ni u primisli mi nije bilo ništa oko toga. A nije mi ni moglo biti, jer nisam imao pojma da se Marina Dujmović Vuković uopće prijavila na natječaj za ravnateljicu ZADRE NOVE. To je napravila dok sam ja bio u Kini – rekao je župan.

Predsjednik Upravnog vijeća ZADRA NOVE Ante Župan kazao nam je da je, nakon zaključenja natječaja, sjednica Vijeća održana u utorak, da sada predstoji razgovor sa svakom od kandidatkinja, te da Upravno vijeće svoju odluku mora donijeti do 7. prosinca.

16. travanj 2024 21:34