StoryEditorOCM
4 kantunaCRNI VIKEND NA HRVATSKIH CESTAMA

Šestero mrtvih u nizu teških prometnih nesreća

Piše Jutarnji.hr/ Zadarski.hr
18. studenog 2018. - 20:29
prometna, Demerje

Ovo je bio još jedan crni vikend na hrvatskim cestama. Teška prometna nesreća dogodila se u nedjelju oko 13 sati na autocesti A1 kraj izlaza Demerje nadomak Zagreba. Prema prvim informacijama, vozač kombija iz još neutvrđenih razloga izgubio je kontrolu nad vozilom i prednjim dijelom udario u ogradu uz rub kolnika. Policija je priopćila kako je u nesreći jedna osoba poginula, a druga je ozlijeđena.

U teškoj prometnoj nesreći koja se u subotu poslijepodne dogodila na državnoj cesti između Donjeg Miholjca i mjesta Sveti Đurađ dvije su osobe poginule, a još dvije su ozlijeđene. Kako je izvijestila osječko-baranjska policija, u sudaru dvaju osobnih automobila u subotu oko 17 sati poginula su oba vozača, muškarci u dobi od 40 i 62 godine, a ozlijeđeni su putnici iz automobila.

Istoga dana oko 22 sata pri slijetanju s državne ceste Lepoglava - Trakošćan u Bednji smrtno je stradao vozač automobila švicarske registracije. Iz PU varaždinske navode kako je vozač izgubio nadzor nad vozilom, sletio s kolnika i udario u betonski stup, koji se slomio, pao na auto i prignječio ga. Vozač je ostao prignječen u vozilu, a nakon što su ga vatrogasci uspjeli izvući, ustanovljeno je da je podlegao zadobivenim ozljedama.

 

U noći sa subote na nedjelju u mjestu Leskovac Toplički 30-godišnji vozač automobila naletio je na 71-godišnjeg biciklista i oborio ga, pri čemu je biciklist zadobio ozljede od kojih je preminuo na mjestu nesreće. Prema navodima varaždinske policije, vozaču je izmjereno 1,38 promila alkohola u krvi. Uhićen je i priveden na krim obradu u Novi Marof.

Tijekom noći je s autoceste kod Okučana sletio tegljač s prikolicom, a u nesreći je poginuo vozač, 51-godišnji bugarski državljanin.

 

19. travanj 2024 16:10