StoryEditorOCM
4 kantunaDETALJI POTJERE ZA PEROM Ć.

Zadranin uhićen u Šaševu, djeca pronađena u stanu na Borongaju

3. prosinca 2018. - 14:26
IMG_5870

Pripadnici sisačko-moslovačke Interventne policija uhitili su u subotu ujutro u mjestu Šaševa pokraj Gline zadarskog bjegunca, 32-godišnjeg Peru Ć., "vlasnika" čak 45 kaznenih djela,

Nakon serije krađa, pucnjave i policijske potjere po zadarskim ulicama, Pero Ć, koji je "u hodu" počinio još 11 kaznenih djela, među kojima i pokušaj ubojstva dvojice zadarskih policajaca, uhićen je dok su policajci u Šaševu vrebali krijumčare migranata.

Uhvaćen je u mercedesu zagrebačkih oznaka, a u neposrednoj blizini pronađen je ukradeni motocikl, te Opel kombo sa lažnim tablicama koje je Zadranin koristio u bijegu. Njegova djeca s kojima je bježao iz Zadra pronađena su unajmljenom stanu na zagrebačkom Borongaju s trećom osobom, 31-godišnjakom nad kojim se još provodi kriminalističko istraživanje.

Djecu su preuzele nadležne službe, jer je i njihova majka sudjelovala u jednom od prijašnjih pohoda Pere Ć, pa se trenutačno nalazi na izdržavanju kazne.
On je pak iz zatvora izašao prije nekoliko mjeseci.
Protiv njega je sada podnesena kaznena prijava zbog teškog ubojstva u pokušaju na štetu policijskih službenika, teških krađa, krađe vozila i motocikla, pokušaja iznude i povrede djetetovih prava.
U nedjelju je priveden pritvorskom nadzorniku PU zadarske, a potom ispitan kod Županijskom državnog odvjetnika, nakon čega je mu je određen istražni zatvor. Samo za pokušaj ubojstva policijskih službenika prijeti mu kazna zatvora od 10 godina do dugotrajne zatvorske kazne

Kako je na konferenciji za novinare u ponedjeljak rekao Bore Mršić, voditelj Službe kriminalističke policije PU zadarske, kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 32-godišnjak u svoj "pohod",krenuo 27.studenog u večernjim satima na benzinskoj pumpi u Zadru gdje je u svoj BMW utočio gorivo koje nije platio.

- Odvezao se potom u ulicu Put Gumlina na zadarskom Bokanjcu, gdje je provalio u prostorije elektrooinstalacijskog obrta 42-godišnjaka i pokušao ukrasti veću količinu električnih kablova- rekao je Mršić.

Nedugo zatim, s ugašenim svjetlima dovezao se i parkirao na makadamsko parkiralište u ulici Put Gaja gdje je došlo do pucnjave. Tamo su ga zatekli policajci koji su mu prišli i zapovjedili da otvori vrata i izađe, no on je stisnuo gas pri čemu je najprije udario u susjedna dva automobila u vlasništvu 57-godišnjakinje, a potom i prema policajcima koji je su se spašavali skakanjem preko zida.
U namjeri da zaštite svoj život, te ga spriječe u bijegu pucali su mu u gume. Pere Ć. od tamo je vozio na jednoj gumi jer su mu tri ostale bile probušene od policijskih metaka.
Dovezao se do križanja ulice Puta Nina i Lovre Matačića gdje je "upao" u slijepu ulicu. Shvativši što mu se dogodilo izašao je iz auta i krenuo bježati u nepoznatom smjeru.
Nakon toga je u ulici Ivana Meštrovića provalio u pekarnicu u vlasništvu 34-godišnjaka iz koje je ukrao nešto više od dvije tisuće kuna i ključeve vozila Opel Kombo, nakon čega se odvezao u mjesto Bibinje, gdje je prijeteći nožem od 31- godišnjaka pokušao iznuditi veći novčani iznos.

Potom je u Zadru u Skradinskoj ulici ukrao motor Yamaha, 21-godišnjeg vlasnika, kojeg je ukrcao u prethodno ukradeno vozilo, a zatim se dovezao do obiteljske kuće, te sa svojom djecom navedenim vozilom odvezao se na područje grada Zagreba, gdje je na gradskom predjelu Borongaj našao smještaj.

Krajem prošle godine Pere Č. je čak uspio pobjeći i kroz prozor istražnog zatvora u Zadru gdje se nalazio zbog krađe i ubojstva u pokušaju u Zemuniku Donjem, no dan nakon bijega sam se vratio u zatvor. Svoj kratkotrajni bijeg na slobodu tada je opravdao nostalgijom za suprugom i malodobnim djetetom, a iz zatvora je uspio pobjeći kroz prozor tijekom obavljanja radova u prizemlju zgrade.
On i supruga su početkom prošle godine sa svojim djetetom u automobilu usred bijela dana htjeli ukrasti metalnu konstrukciju s kuće u Zemuniku Donjem. U bijegu od policije, fizički su napali i teško ozlijedili 63-godišnjeg vlasnika kuće, a potom i susjeda koji ih je pokušao zaustaviti u bijegu zatvarajući dvorišna vrata.

25. travanj 2024 16:04