StoryEditorOCM
4 kantunaIZBORI ZA MJESNE ODBORE: ANTUN NOVOSELOVIĆ (KOALICIJA SDP I HNS)

Apsolutna ignorancija i zatiranje od strane Gradske uprave dovela je mjesne odbore do statusa fikusa

Piše IN
5. prosinca 2018. - 22:50
sdp_press

Najveća stranka zadarske opozicije, SDP, na izbore za Mjesne odbore izlaze u koaliciji s partnerom iz Gradskog vijeća, HNS-om.

- Ono što bih ovdje istaknuo je i da na listama imamo velik broj nestranačkih ljudi, naših sugrađana koji svakodnevno žive s problemima u svojim kvartovima i žele promijeniti stvari nabolje – kaže Antun Novoselović, predsjednik gradske organizacije SDP-a. Zajedničku listu s HNS imat će u 19 gradskih kvartova te na otoku u Molat, gdje će biti jedina lista.

- To znači da na listama imamo 136 volontera kojima od srca zahvaljujem što su stali iza nas u ovom trenutku – ističe Novoselović.

Kakve očekujete rezultate na nedjeljnim izborima?

- Teško je u ovom trenutku pričati o rezultatima. Više od toga me zanima izlaznost jer su nažalost izbori za mjesne odbore totalno marginalizirani u svakom smislu. Mjesni odbori zaslužuju bolju izlaznost građana, jer od mjesnih odbora kreće sve. Zašto to nije tako, treba pitati HDZ-ovu gradsku vlast koja ih je zatrla do temelja.

Zašto su važni izbori za mjesne odbore?

- Od mjesnog odbora kreće ili bi trebalo kretati sve. Puknuta cijev, loš sustav odvodnje, nepokošena zelena površina, nedostatak javne rasvjete u ulicama... Tko o tome može kvalitetnije izvještavati i vršiti pritisak na gradsku upravu od mjesnog odbora? Mjesni odbor je temelj rasta i razvoja svakog kvarta i u nekim drugim gradovima funkcionira odlično. Kod nas - sramotno.

Što nije dobro u mjesnim odborima? Gdje ima najviše problema i kako ih planirate otkloniti?

- Ništa nije dobro! Apsolutna ignorancija i zatiranje od strane Gradske uprave dovela je mjesne odbore do statusa fikusa. Planiramo sazvati i tematsku sjednicu Gradskog vijeća na ovu temu jer je konačno došlo vrijeme da se to promijeni!

Što ćete prvo napraviti ako osvojite vlast u nekom mjesnom odboru? - Ružno zvuči, ali tamo gdje je HDZ na vlasti najprije moramo uzeti metlu i skinuti paučinu koja se u prostorima nakupila u zadnje četiri i više godina. Onda treba ukloniti plijesan, provjetriti prostorije i tek onda otvoriti vrata za građane. Gore od ovoga ne može, tako da ćemo sigurno biti bolji.

Kakav je sadašnji odnos mjesnih odbora i gradskih vlasti? Je li za taj odnos bitno jeste li ista politička opcija ili opozicija?

- Tamo gdje stoliči HDZ mjesni odbori uopće ne funkcioniraju. Oni postoje samo kao mrtvo slovo na papiru i ne služe apsolutno ničemu. Odnos gradskih vlasti je u tim mjesnim odborima baš onakav kakav samo njima odgovara, a to su zatvorena vrata. S druge strane, tamo gdje su na čelu mjesnih odbora opozicijske stranke, vidi se određena aktivnost, inicijative i pritisak na gradsku upravu da se problemi riješe. Zato, u nedjelju svi na izbore i BIRAJTE BOLJI KVART!

19. travanj 2024 13:20