StoryEditorOCM
4 kantunaGRAD ZADAR I DIREKTOR VODOVODA POPUSTILI PRED SINDIKATOM

Za 200 radnika Vodovoda povećat će se plaće od 600 do 1000 kuna

Piše Iva Ivanac
6. prosinca 2018. - 13:25
2

Oko 200 radnika zadarskog vodovoda imat će veću plaću u prosjeku od 600 do 1000 kuna. Rezultat je to višednevnih pregovora i pritisaka koje je sindikat poduzeo prema upravit tvrtke i njegovom osnivaču, Gradu Zadru.

- Sindikat je ostvario jedan od svojih ciljeva. Većem dijelu radnika, njih oko 70 posto, povećane su plaće u iznosu od 600 do 1000 kuna, kazao je Vedran Uranija, pravni zastupnik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske koji je vodio pregovore na konferenciji za medije održane u četvrtak.

Uranija je uz glavnu sindikalnu povjerenicu Vodovoda Maricu Iglić, predsjednika radničkog vijeća Josipa Gospića i povjerenika sindikata hrvatskih branitelja Žana Glavotića predstavio koja su to poboljšanja izborena za radnike nakon održanih sastanaka s gradonačelnikom Brankom Dukićem i pročelnikom UO za komunalne djelatnosti Robertinom Dujelom koji je ujedno predsjednik Nadzornog odbora Vodovoda.

- Oko 70 posto radnika dobilo je veće plaće, uspjeli smo se izboriti za pravilnu sistematizaciju radnih mjesta, uspostavili dijalog s direktorom Tomislavom Matekom, a uz to radnicima će se isplatiti božićnice u vrijednosti od 1000 kuna te dodaci za djecu u iznosu od 600 kuna po djetetu, kazao je Uranija dodajući kako je veliki dio sindikalnih zahtjeva ostvaren, ali i da sindikat neće na ovome stati.

Naime, nastavit će se borba za još bolje uvjete radnika Vodovoda te će se tražiti povećanje plaća i za ostalih 30 posto radnika te povećanje ostalih materijalnih naknada, bolje uvjete rada i potpisivanje kolektivnog ugovora u bitno boljem ozračju nego što je to bilo prije.

Marica Iglić i Josip Gospić zahvali su se gradonačelniku Dukići, pročelniku Dujeli, direktoru Mateku te predstavnicima sindikata i braniteljima koji su sudjelovali u procesu razgovora nakon kojih su znatno poboljšana materijalna prava većine radnika gradskog Vodovoda.

 

27. travanj 2024 06:56