StoryEditorOCM
4 kantunaZADRANIN TANKIH ŽIVACA

Izrevoltiran sviranjem, vozaču kroz prozor ubacio neispravnu bombu M75, zarezao ga lovačkim nožem, a potom ga "ispeglao" automobilom!

Piše B.S.
10. prosinca 2018. - 22:06
Policija Jarun

Zbog bizarnog obračuna na raskrižju u Zadru u srpnju prošle godine kada je vozaču koji mu je potrubio na cesti kroz prozor ubacio neispravnu bombu M75, zarezao ga lovačkim nožem, a potom ga i izudarao automobilom, u ponedjeljak je počeo kazneni postupak protiv 30-godišnjeg Zadranina.

Optužnicom Županijskog državnog odvjetništva u Zadru (ŽDO), 30-godišnji P.K. tereti se za pokušaj ubojstva, a u postupku na Županijskom sudu u Zadru pred sutkinjom Sandrom Radanović brani se sa slobode nakon što je u istražnom zatvoru proveo vrijeme od uhićenja 30.srpnja do 25. kolovoza prošle godine.

Do "prometnog" obračuna došlo je 30.srpnja oko 21.35 sati kada je vozaču, koji je taj dan u automobilu bio sa suprugom, kroz prozor ubacio neispravnu bombu nakon što ga je prethodno izervoltiran njegovim sviranjem upitao: "što svira i hoće li bombu".
Nakon što mu je vozač odvratio da "nije normalan", te došao do njegovog automobila, P.K. je ispod sjedala izvukao lovački nož, te zamahnuo pravcu njegovog trbuha. Vozač se izmaknuo i njegov nož uhvatio lijevom rukom pri čemu je zadobio teške tjelesne ozlijede ručnog zgloba, ruke i palca.

Obračun se međutim ni tu nije zaustavio, pa je vozač zaradio nove ozlijede kada je 30-godišnjaku pokušao s automobila skinuti registarske tablice kkao bi ga identificirao.
Tridesetogodišnjak je tada startao automobilom te ga udario u stražnji dio koljena, nakon čega ga je to ponovno učinio, te ga iz drugog puta oborio na tlo.
Njegov odvjetnik Antonio Vedrić u ponedjeljak je zatražio spajanje predmeta jer se na Općinskom sudu u Zadru protiv 30-godišnjaka vodi postupak i za prijetnje vozaču i njegovoj supruzi.

- Radi se o jednom događaju, istim dokazima, te istom činjeničnom opisu zbog čega tražimo spajanje predmeta - rekao je odvjetnik optuženog Antonio Vedrić. Tome se usprotivio zastupnik Županijskog državnog odvjetništva u Zadru Duško Berović, kao i žrtve napada – vozač i njegova supruga zbog čega je sutkinja Radanović proslijedila spis na odlučivanje Izvanraspravnom vijeću Županijskog suda u Zadru. Nakon što Vijeće odluči o tome hoće li se predmeti spojiti, na Županijskom sudu u Zadru zakazat će se nova rasprava.

20. travanj 2024 18:20