StoryEditorOCM
4 kantuna7-GODIŠNJAK RANJEN IZ ZRAČNE PUŠKE HITNO OPERIRAN U ZADARSKOJ BOLNICI

Dr. Karuc: Metak ga je pogodio u trbuh, stabilno je i izvan životne opasnosti!

Piše IN
12. prosinca 2018. - 17:01
zračna puška

- Dijete je stabilno i izvan životne opasnosti. Zadobilo je teške ozljede trbušne šupljine. Nakon što je primljen u poslijepodnevnim satima, dječak je operiran i sada se nalazi na odjelu kirurgije. Nadamo se potpunom oporavku, kazao nam je dr. Edi Karuc, zamjenik ravnatelja Opće bolnice u Zadru gdje je hitna pomoć u utorak dovezla 7-godišnjaka iz Benkovca s teškom ozljedom abdomena.

Ozlijedio ga je hitac iz zračne puške u vlasništvu njegovog oca, a ranjen je dok se s puškom igrao u društvu 13-godišnjeg brata.

- Incident se dogodio oko 14 sati u obiteljskoj kući u Zadarskoj ulici u Benkovcu, kada je u igri dvojice dječaka metak iz zračne puške u vlasništvu 49-godišnjka, u trbuh pogodio mlađe dijete. Dječak je s teškim ozljedama zadržan na liječenju u zadarskoj bolnici, a u tijeku je kriminalističko istraživanje kojim će se utvrditi sve okolnosti ovog događaja – izvjestili su u srijedu iz zadarske policije.

Koliko je hitaca ispaljeno iz zračne puške, je li tijekom "igranja" s puškom u blizini bio otac, tko je pozvao hitnu pomoć i je li puška registrirana, u policiji nismo mogli reći prije završetka kriminalističke obrade.

Otac ranjenog dječaka A.Z. poznat je u Benkovcu kao vrijedan obrtnik. Zračna puška iz koje je ranjen njegov mlađi sin bila je registrirana, ali za nju nije trebao imati dozvolu. A.Z. je inače poznat kao lovac, i mještani Benkovca znaju ga kao mirnu i korektnu osobu. Što se dogodilo u njegovoj obiteljskoj kući tog utorka poslijepodne, kako se zračna puške našla u dohvatu dječje igre i pod kojim je okolnostima došlo do ranjavanja 7-godišnjaka pokazat će intezivna kriminalistička istraga.

 

27. travanj 2024 07:07