PRIJETEĆI GRAFIT DARUVARČEVOM ODVJETNIKU "Prijeti mi se smrću, pišu se grafiti u kojima se vuče paralela sa Senkom Perakom, a svi znaju kako je on završio - on je bio ubijen!"

PRIJETEĆI GRAFIT DARUVARČEVOM ODVJETNIKU

Nedugo nakon što je ministar Dražen Bošnjaković u nedjelju napustio zgradu Općinskog i Županijskog suda, na druga vrata, Prve policijske postaje, ušao je i Daruvarčev odvjetnik Andrej Korljan.

Naime, Korljan je došao prijaviti policiji prijetnje smrću koje su mu upućene. U nedjelju ujutro je osvanuo grafit i na zgradi u kojoj se nalazi njegov ured: "Daruvarac je slobodan, odvjetnik je čist, ležat će na podu, Korljan i sadist".

- Prijeti mi se smrću, pišu se grafiti u kojima se vuče paralela sa Senkom Perakom, a svi znaju kako je on završio - on je bio ubijen. Danas sam uočio grafite na zgradi ureda, gdje mi se isto tako prijeti smrću. Sigurno mi nije ugodno u ovoj situaciji, ali ja svoj posao i dalje radim i radit ću - kazao je Korljan komentirajući i priopćenje koje je uputila predsjednica Općinskog suda u Zadru Ana Mišlov, a koje se tiče kronologije događaja vezane uz slučaj puštanja na slobodu Darka Kovačevića.

- Moram kazati da je predsjednica suda iznijela neistinitu činjeničnu tvrdnju. Naime, tamo je kazano da ja nisam opravdao svoj izostanak s glavnih rasprava. To nije točno, čim sam dobio pozive putem dostavljača, kada sam uočio nezakonitost na koju moram paziti jer moram paziti na legalitet postupka i zakonitost postupanja u odnosu na okrivljenika kojeg branim, o tome sam podnescima obavijestio sud i ukazao na nezakonito postupanje - kazao je Korljan, dodajući kako na raspravu nije mogao pristupiti iz još jednog razloga, jer je imao druge zakazane rasprave u pritvorskim predmetima.

- Ovo nije moj jedini predmet i predložio sam odgodu glavne rasprave, tako da sam ja svoj nedolazak - opravdao. Da nisam ukazao na nezakonito postupanje i time zaštitio prava okrivljenika u postupku, ja bih se izložio disciplinskim progonu pred tijelom Hrvatske odvjetničke komore i mogućem kaznenom progonu zbog zlouporabe povjerenja - kazao je Korljan komentirajući i prozivke za odugovlačenje postupka.

- U oba slučaja u kojima sam tražio izuzeće postojali su objektivni i opravdani razlozi za to traženje i držim da sam bio u pravu, a prema razvoju događanja, sada vidim da je moje traženje delegacije potpuno opravdano. I dalje vjerujem da bi se ovaj postupak proveo bolje i zakonitije da je vođen pred nekim drugim sudom nego pred zadarskim. Koristio sam sva raspoloživa zakonita i pravna sredstva. Tvrdim da postupak nije bio zakonit i da su prekršene zakonske, ustavne i konvencijske odredbe koje štite temeljna prava okrivljenika, a ja sam na to dužan reagirati - zaključio je Korljan.

Pokušali smo dobiti i komentar Milana Petričića, odvjetnika pretučene 18-godišnjakinje i njezine majke, o hitnom dolasku ministra Bošnjakovića u Zadar, no na telefonske pozive nije nam odgovarao.

Naslovnica 4 kantuna

Najčitanije