StoryEditorOCM
4 kantunaOPET SE NIJE POJAVIO NA SUDU

Policija mora dovesti Sinovčića na raspravu u sporu s Novoselovićem

Piše I.Ivanac
18. prosinca 2018. - 12:24
sinovčić

Reno Sinovčić se u utorak nije pojavio na ročištu u kaznenoj tužbi koju je protiv njega zbog klevete i uvrede pokrenuo bivši načelnik zadarske kriminalističke policije i predsjednik Gradskog odbora SDP-a Antun Novoselović. Sudac Ante Bačić ponovno je izdao dovedbeni nalog za Sinovčićem koji je u ponedjeljak kontaktirao sud i kazao kako neće moći doći na nastavak glavne rasprave jer se nalazi u inozemstvu. Na ovom ročištu trebali su pristupiti i svjedoci čija je imena i adrese Sinovčić trebao dostaviti. 

- Okrivljenik je kazao kako je stupio u kontakt sa svjedocima te kako je jedan od njih pristao svjedočiti. Obećao je i kako će u vrlo kratkom roku dostaviti ime i prezime te adresu svjedoka, no to do početka ročišta nije napravio, kazao je sudac Bačić.

Novoselović je pokrenuo privatnu tužbu nakon što ga je Sinovčić teško optužio tijekom aktualnog sata Gradskog vijeća grada Zadra 9. svibnja 2014.godine. Sinovčić je tada, prema sadržaju privatne tužbe, koristeći svojstvo "vijećnika" grada Zadra javno sa govornice za vrijeme javne sjednice za koju je znao da se medijski javno prati, izvan dnevnog reda, a u cilju grubog vrijeđanja i klevetanja Antuna Novoselovića, inače također vijećnika grada Zadra, znajući da iznosi neistine koje će mu štetiti časti i ugledu i postupajući u toj namjeri za njega rekao: "U ovom gradskom vijeću sjede ljudi koji se predstavljaju kao moralna vertikala i koji mene i gradonačelnika prozivaju za kriminal. Antun Novoeslović me proziva i šalje mi policiju, a on je prije šest godina silovao samohranu majku koja je pred njim bježala i skupljala krvavu robu, on je kriminalac najgore vrste, sramota je da takav čovjek sjedi u gradskom vijeću."

Na ovom ročištu je u sudski spis priložen i onaj od Županijskog državnog odvjetništva u kojem su se ispitivale okolnosti je li došlo do kaznenog djela silovanja za koje Sinovćić tereti Novoselovića.

- Na kraju spisa piše kako nema osnovane sumnje da je počinjeno kazneno djelo, kazao je kratko sudac Bačić.

25. travanj 2024 17:13