DRŽAVNO ODVJETNIŠTVO NAREDILO POLICIJI Pokrenuti izvidi protiv svjedoka u "Chill outu" - za nepružanje pomoći pretučenoj djevojci prijeti godina dana zatvora!

DRŽAVNO ODVJETNIŠTVO NAREDILO POLICIJI

Općinski državni odvjetnik u Zadru Ivica Škara naložio je policiji provođenje izvida protiv osoba koje su 13. lipnja bile u kafiću "Chill out" na Meladi, a navodno nisu pokušali spriječiti Daruvarca u svom divljačkom pohodu na 18-godišnju djevojku.

Iako nisu zaprimili kaznenu prijavu protiv neke od osoba koji su bile te večeri u kafiću, ODO je ipak ocjenilo potrebnim ispitati mogućnosti da li je netko mogao, ali nije Daruvarca spriječio u premlaćivanju djevojke, odnosno je li netko odbio pomoći djevojci, što bi bilo kazneno djelo nepružanja pomoći, za što je predviđena kazna do godine dana zatvora. Inače, tijekom istrage zadarska je policija uzela iskaz 11 osoba koje su svjedočile te večeri o događanjima na inkriminiranom mjestu.

Po okončanju izvidnih radnji državno odvjetništvo će odlučiti hoće li i protiv koga eventualno pokrenuti kazneni postupak.

Naslovnica 4 kantuna

Najčitanije