StoryEditorOCM
4 kantunaKRVOPOLIĆE U SUKOŠANU: REAGIRANJE ODVJETNIKA OBITELJI OBROVAC

Preživjeli sin mi je rekao: 'Sutra ću u mrtvačnici ja sam stajati uz tri kapse. Bilo bi bolje da san i ja jučer ujutro bija doma, pa da san sada s materon, braton i babon, a ne ovako sam'

Piše Zadarski.hr
9. siječnja 2019. - 11:35
sukosan_ubojstva6-070119

Augustin Sudinja, odvjetnik obitelji Obrovac, čija je tri člana u nedjelju u Sukošanu ubio Čedomir Keran i potom presudio sam sebi, uputio nam je reagiranje koje prenosimo u cijelosti:

"Dana 8. siječnja 2019. g. na Vašem portalu objavljeno je očitovanje odvjetnice koja je zastupala sada pok. Čedomira Kerana u sudskim sporovima koji su u široj vezi s nemilim događajem od dva dana prije, kada su u Sukošanu tragično stradali Zvjezdana Obrovac, njezin sin i njezina svekrva, od ruku imenovanoga, koji je kasnije skončao i svoj život. Njeno očitovanje uslijedilo je na moju izjavu datu dan prije nekolicini medija. Napomenuti je da sam izjavu dao na njihov zahtjev, a ne na svoju inicijativu, kao i to da u svojoj izjavi nisam spominjao druga imena osim Čedomira Kerana i Zvjezdane Obrovac, pa tako ni ime dotične odvjetnice, koje neću spomenuti ni ovom prilikom, iz istih razloga, jer u ovom tragičnom događaju i posmrtnom trenutku, osim imena stradalih, sva su druga sporedna.

Što me nagnalo da se uopće očitujem na taj napis? Isključivo obveza prema nepatvorenoj istini, a nadasve obveza da na neki način budem uz osobe koje sam zastupao i u času kada one apsolutno nemaju mogućnost braniti se od nemilih objeda.

Na to me nagnao i osjećaj odgovornosti prema preživjelom članu nesretne obitelji, sinu Marku, koji mi je jučer u uredu doslovno rekao: “Jučer ujutro san u po ure osta sam na svitu, bez ikoga svoga. Sutra ću u mrtvačnici ja sam stajati uz tri kapse. Bilo bi bolje da san i ja jučer ujutro bija doma, pa da san sada s materon braton i babon, a ne ovako sam.”.

Eto di je sušta istina. Istina je da je obitelj Zvjezdane Obrovac dana 12. lipnja 2018. g. uvedena u mrak. Istina je da su mimo svoje volje i bez svoje krivnje uvedeni u dramu živih likova. Istina je da su ih u toj drami i u tom mraku, u zloj namjeri držali gotovo SEDAM mjeseci. Istina je da su na kraju dramu pretvorili u čistu tragediju u kojoj Zvjezdani Obrovac i njenoj obitelji nisu dali na svjetlost, nego su ih gurnuli u vječni mrak.

Svatko od nas živih neka po svojoj savjesti prepozna i prizna koliko je sam u tome sudjelovao.

Ovo očitovanje neka bude i posmrtno slovo nesretnoj obitelji Zvjezdane Obrovac, jer ga nad odrom neće imati tko reći. A zaslužili su. Jedna skromna, mirna, tiha i samozatajna OBITELJ, ne misleći zla nikome, u zloj kobi SATRVENA U VLASTITOM DOMU.

Zato se, iz pijeteta prema žrtvama, neću upuštati u analiziranje pojedinih činjeničnih navoda, i tako nastaviti njihovo mrcvarenje. Samo ću, jedino zato što zbog njihove skromnosti i samozatajnosti za života neće ni sada reći nitko drugi, reći ono iza čega bezuvjetno stojim, da je veći dio toga što je rečeno glede činjenica potpuna konstrukcija bez podloge u stvarnim činjenicama i bez naslona na istinu, već posve suprotno stvarnosti i istini. I to sve, ne zato što ja tako tvrdim nego, zato što tako kažu dokazi.

Ukoliko, pak, bilo kome iz javnosti ili od dosadašnjih učesnika u postupcima čini zadovoljstvo raspredati i graditi priče o tome tko je u ovome svemu prava žrtva, a nesretnu obitelj Zvjezdane Obrovac činiti izvorom zla, neka to i čini, ali neka se svatko od tih zamisli koliko dobra i poštenja ima u njemu samome.

Ja osobno, nakon ovog posmrtnog slova, ostavljam sve tragično stradale u nemilom događaju od 6. siječnja 2018.g. da počivaju u miru.

 

Zadar, 9. siječnja 2018.g.

Augustin Sudinja, odvjetnik

18. travanj 2024 14:03