KRVOPOLIĆE U SUKOŠANU: REAGIRANJE ODVJETNIKA OBITELJI OBROVAC Preživjeli sin mi je rekao: 'Sutra ću u mrtvačnici ja sam stajati uz tri kapse. Bilo bi bolje da san i ja jučer ujutro bija doma, pa da san sada s materon, braton i babon, a ne ovako sam'

KRVOPOLIĆE U SUKOŠANU: REAGIRANJE ODVJETNIKA OBITELJI OBROVAC

Augustin Sudinja, odvjetnik obitelji Obrovac, čija je tri člana u nedjelju u Sukošanu ubio Čedomir Keran i potom presudio sam sebi, uputio nam je reagiranje koje prenosimo u cijelosti:

"Dana 8. siječnja 2019. g. na Vašem portalu objavljeno je očitovanje odvjetnice koja je zastupala sada pok. Čedomira Kerana u sudskim sporovima koji su u široj vezi s nemilim događajem od dva dana prije, kada su u Sukošanu tragično stradali Zvjezdana Obrovac, njezin sin i njezina svekrva, od ruku imenovanoga, koji je kasnije skončao i svoj život. Njeno očitovanje uslijedilo je na moju izjavu datu dan prije nekolicini medija. Napomenuti je da sam izjavu dao na njihov zahtjev, a ne na svoju inicijativu, kao i to da u svojoj izjavi nisam spominjao druga imena osim Čedomira Kerana i Zvjezdane Obrovac, pa tako ni ime dotične odvjetnice, koje neću spomenuti ni ovom prilikom, iz istih razloga, jer u ovom tragičnom događaju i posmrtnom trenutku, osim imena stradalih, sva su druga sporedna.

Što me nagnalo da se uopće očitujem na taj napis? Isključivo obveza prema nepatvorenoj istini, a nadasve obveza da na neki način budem uz osobe koje sam zastupao i u času kada one apsolutno nemaju mogućnost braniti se od nemilih objeda.

Na to me nagnao i osjećaj odgovornosti prema preživjelom članu nesretne obitelji, sinu Marku, koji mi je jučer u uredu doslovno rekao: “Jučer ujutro san u po ure osta sam na svitu, bez ikoga svoga. Sutra ću u mrtvačnici ja sam stajati uz tri kapse. Bilo bi bolje da san i ja jučer ujutro bija doma, pa da san sada s materon braton i babon, a ne ovako sam.”.

Eto di je sušta istina. Istina je da je obitelj Zvjezdane Obrovac dana 12. lipnja 2018. g. uvedena u mrak. Istina je da su mimo svoje volje i bez svoje krivnje uvedeni u dramu živih likova. Istina je da su ih u toj drami i u tom mraku, u zloj namjeri držali gotovo SEDAM mjeseci. Istina je da su na kraju dramu pretvorili u čistu tragediju u kojoj Zvjezdani Obrovac i njenoj obitelji nisu dali na svjetlost, nego su ih gurnuli u vječni mrak.

Svatko od nas živih neka po svojoj savjesti prepozna i prizna koliko je sam u tome sudjelovao.

Ovo očitovanje neka bude i posmrtno slovo nesretnoj obitelji Zvjezdane Obrovac, jer ga nad odrom neće imati tko reći. A zaslužili su. Jedna skromna, mirna, tiha i samozatajna OBITELJ, ne misleći zla nikome, u zloj kobi SATRVENA U VLASTITOM DOMU.

Zato se, iz pijeteta prema žrtvama, neću upuštati u analiziranje pojedinih činjeničnih navoda, i tako nastaviti njihovo mrcvarenje. Samo ću, jedino zato što zbog njihove skromnosti i samozatajnosti za života neće ni sada reći nitko drugi, reći ono iza čega bezuvjetno stojim, da je veći dio toga što je rečeno glede činjenica potpuna konstrukcija bez podloge u stvarnim činjenicama i bez naslona na istinu, već posve suprotno stvarnosti i istini. I to sve, ne zato što ja tako tvrdim nego, zato što tako kažu dokazi.

Ukoliko, pak, bilo kome iz javnosti ili od dosadašnjih učesnika u postupcima čini zadovoljstvo raspredati i graditi priče o tome tko je u ovome svemu prava žrtva, a nesretnu obitelj Zvjezdane Obrovac činiti izvorom zla, neka to i čini, ali neka se svatko od tih zamisli koliko dobra i poštenja ima u njemu samome.

Ja osobno, nakon ovog posmrtnog slova, ostavljam sve tragično stradale u nemilom događaju od 6. siječnja 2018.g. da počivaju u miru.

 

Zadar, 9. siječnja 2018.g.

Augustin Sudinja, odvjetnik

Naslovnica 4 kantuna

Najčitanije

GRADONAČENIK BRANKO DUKIĆ SASVIM PRIVATNO O SVOJOJ OBITELJI I OČINSTVU Moji nisu bili najsretniji što sam ušao u politiku, ali podržavaju me. Sada mi prigovore iznose za ručkom, nekad imaju manje razumjevanja od oporbe...

Moji nisu bili najsretniji što sam ušao u politiku, ali podržavaju me. Sada mi prigovore iznose za ručkom, nekad imaju manje razumjevanja od oporbe...
Gradonačelnik Zadra Branko Dukić ima četvero djece, Bornu (21 g.), Luciju (19 g.), Nikolinu (17 g.) i Katarinu (...
Moji nisu bili najsretniji što sam ušao u politiku, ali podržavaju me. Sada mi prigovore iznose za ručkom, nekad imaju manje razumjevanja od oporbe...