HRANE IMA, NEDOSTAJE HIGIJENSKIH POTREPŠTINA U rujnu 270, sada gotovo 500 korisnika socijalne samoposluge!

HRANE IMA, NEDOSTAJE HIGIJENSKIH POTREPŠTINA

- Socijalna samoposluga dobro je snabdjevena, paketi hrane su spremni za svakog korisnika svakog mjeseca. Građani koji ipak žele donirati samoposlugu, što je dobrodošlo jer se sve uvijek podijeli, mogu donijeti higijenske potrepštine – kazala je Mirjana Tadić, zamjenica ravnatelja Caritasa Zadarske nadbiskupije.

Caritas nema problem sa snabdijevanjem samoposluge s obzirom da je njihov projekt prošle jeseni prihvaćen na natječaju Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, te su za razdoblje od godinu dana dobili pet milijuna kuna bespovratnih sredstava. Veliki dio tog novca utrošit će se upravo za socijalnu samoposlugu.

- Projekt „Suzbijanje siromaštva u Zadarskoj županiji podjelom hrane i osnovne materijalne pomoći“ je EU financirala s 85 posto iznosa, a 15 posto osiguralo je Ministarstvo – podsjetila je Tadić, koja je u više navrata kazala da nitko u Zadru ne bi trebao hranu tražiti po kontejnerima. Pučka kuhinja i socijalna samoposluga dostupni su svima.

Iako se paketi sa hranom, gdje je uz osnovne namirnice uvijek zastupljeno i meso i voće, dijele svaki mjesec, higijenske potrepštine u paketu budu svaka tri mjeseca.

- Iz tog razloga je bolje donirati nešto za higijenu, toga uvijek nedostaje – kazala je Tadić.

U rujnu prošle godine je 270 obitelji primilo pakete s hranom u socijalnoj samoposluzi, što obuhvaća oko 1350 osoba.

Samo tri mjeseca kasnije, u prosincu, podijeljeno je 450 paketa, te je i sada, u siječnju, broj korisnika socijalne samoposluge isti kao u prosincu.

Naslovnica 4 kantuna

Najčitanije

ŠOKANTNA ISPOVIJEST TAKSISTA SA ZRAČNE LUKE: TRAŽI POMOĆ POLICIJE, CARINE, POREZNE UPRAVE I RADNE INSPEKCIJE! Radimo četiri-pet dana u komadu, spavamo u autima, tuširamo se jednom tjedno, jedemo sendviče i pijemo vodu iz WC-a, a najgori su taksisti koji goste voze pijani i drogirani!

Radimo četiri-pet dana u komadu, spavamo u autima, tuširamo se jednom tjedno, jedemo sendviče i pijemo vodu iz WC-a, a najgori su taksisti koji goste voze pijani i drogirani!
Početak svake turističke sezone zadnjih nekoliko godina u Zadru obilježen je raznoraznim sukobima među taksistim...
Radimo četiri-pet dana u komadu, spavamo u autima, tuširamo se jednom tjedno, jedemo sendviče i pijemo vodu iz WC-a, a najgori su taksisti koji goste voze pijani i drogirani!