NASTAVLJENO SUĐENJE VINKU MLADINEU I MIHI ZRNIĆU Optužnica teška 130 milijuna kuna - Uskok ih tereti za muljanje sa PET ambalažom

NASTAVLJENO SUĐENJE VINKU MLADINEU I MIHI ZRNIĆU

Zbog izmjene sudskog vijeća te razdvajanjem postupka protiv optuženog Dražena Kovača, na zagrebačkom Županijskom sudu u srijedu je iz početka započelo suđenje Vinku Mladineu, nekadašnjem direktoru Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, kojeg se tereti da je, zajedno s bivšom HDZ-ovom saborskom zastupnicom Barbarom Bešenić te još četvero optuženika i tri tvrtke, Fond oštetio fiktivnim otkupom PET ambalaže.

Na ponovljenom suđenju u srijedu sutkinja Koraljka Bumči je odlučila da se postupak u odnosu na optuženog Kovača razdvoji jer se on nalazi u austrijskom pritvoru zbog optužbi za zloporabu droge. Zagrebački Županijski sud obaviješten je da će Kovač biti izručen Hrvatskoj nakon što se protiv njega u Austriji provede postupak.

Uskok u ovom slučaju procjenjuje štetu na najmanje 130 milijuna kuna, za koliko je navodno Fond oštećen dvostrukom naplatom te prodajom ambalaže koja nije prikupljena i predana koncesionaru.

Uz Mladinea i Bešenić, vlasnicu tvrtke BBS, optužen je i njen sin Krunoslav, koji je ujedno bio član uprave BBS-a, direktor metkovskog poduzeća Retabl Dragan Mioč te vlasnik zadarske tvrtke Odlagalište Sirovina Miho Zrnić Marinović.

Uskok ih tereti da su neistinito prikazivali količine prikupljene i uporabljene PET ambalaže, za koju su od Fonda dobivali novac i potom ga međusobno dijelili. Mladinea terete i da je kao direktor Fonda na traženje Barbare Bešanić i njenog sina pogodovao njihovoj tvrtki, otpisavši im 1,3 milijuna kuna duga.

Mladineo je i ranije optuživan da je nanosio štetu Fondu kojem je bio na čelu poslujući sa zadarskim poduzetnikom Zrnićem Marinovićem, i marketinškom agencijom Fimi medija preko koje se, po tvrdnjama Uskoka, punio HDZ-ov 'crni fond'.

Naslovnica 4 kantuna

Najčitanije

PODUZETNIK JEDVA IZVUKAO ŽIVU GLAVU, U BOLNICI NAM JE ISPRIČAO KAKO SU MU BIVŠI SURADNICI UNIŠTILI ŽIVOT "Gađali su me sidrom i gliserom pokušavali spriječiti da izronim, a kada sam konačno došao do zraka, dočekao me repetirani pištolj"

Saša Eles (54), vlasnik ribarskog obrta "Polip" iz Omišlja na otoku Krku nalazi se na odjelu Neurologi...
"Gađali su me sidrom i gliserom pokušavali spriječiti da izronim, a kada sam konačno došao do zraka, dočekao me repetirani pištolj"