StoryEditorOCM
4 kantunaPRETVARA LI POLITIKA NORMALNE LJUDE U CIRKUSANTE ILI CIRKUSANTI OD POLITIKE PRAVE CIRKUS?

Jazine još nemaju "kvartovsku vlast": kakav "neočekivani preokret" - Bore Poštar razmišlja o HDZ-u!

18. siječnja 2019. - 21:00
odbor_sabor4-290318 (1)

Pomalo zabavnim razotkrivanjem "političkog dna", proces konstituiranja zadarskih mjesnih odbora sve više podsjeća na Sabor: ni na samom vrhu ni na samom dnu demokratskog lanca nije moguće razlučiti pretvara li politika normalne ljude u cirkusante ili cirkusanti politiku pretvaraju u cirkus. Kako god bilo, Poluotok je adaktiran, vijeće Mjesnog odbora u srcu grada je formirano, a sada se trakavica preselila na rub grada, u Jazine I, pa će "kvartovska šatra" ponovno biti razapeta u ponedjeljak kada bi se, kao u Saboru, moglo saznati tko će kuda i pošto.

Na početku su bili izbori, pa je HDZ dobio tri mandata, a Zadarski blok i Nezavisna lista Borisa Marina po dva. Pa je onda nezavisni Bore Poštar samodopadno izjavio da je "sudbina Relje" u njegovim rukama, pa je onda udario svoj politički temelj najavom da neće u koaliciju ni s jednima, a oni, ako baš hoće, eto, imaju izbora jer mogu podržati njegovu Nezavisnu listu.

Pa na konstutuirajućoj sjednici ni Marin nije predložio sam sebe, pa je onda došlo do "krize vlasti" od koje mještani Relje strahuju kao od globalnog zatopljenja. E, ali onda je na jednom lokalnom portalu objavljeno da su u Zadarskom bloku rekli kako Bore Poštar "puno traži", pa će se ići na nove izbore. Pa je to raspizdilo senzibilnog Boru koji se javio i rekao kako ni s kime iz Zadarskog bloka uopće nije pregovarao, a kamoli nešto tražio, pa je još pridodao da njega i njegove ljude politika ne zanima, za razliku od onih iz Zadarskog bloka koje samo politika zanima...

A onda je na vrhuncu radnje, kako i priliči, došlo do dramatičnog preokreta. Koji "neočekivani rasplet"!

–Ta njihova prepričavanja mogu me samo natjerati na to da dobro razmislim hoću li u ponedjeljak podržati mog prijatelja Marina Vrsaljka (HDZ) kako do novih izbora ne bi ni došlo. Na ovo su me naveli članovi Zadarskog bloka i nitko drugi, čisto da se zna, poručio je Bore Poštar.

"Nitko drugi" se može samo nasmijati.

Iz Zadarskog bloka potvrđuju kako Boris Marin zaista "nije ništa tražio" i da se s njim uopće nije razgovaralo.

-Nazvao sam ga u izbornoj noći i predložio mu razgovore oko konstituiranja vijeća mjesnog odbora, a on je odgovorio da će se konzultirati sa svojima s liste. Koliko znam, zvao ga je i Ivo Žuvela iz HSLS-a, ali se Boris Marin nakon toga uopće nije javio. Žao mi je zbog toga jer su se mogli izbjeći novi izbori. Mislim da bi bilo pošteno i u skladu s izbornim rezultatima da predsjednik Mjesnog odbora dvije godine bude netko iz Zadarskog bloka, a preostale dvije Boris Marin ili netko s Nezavisne liste. Naš poziv Borisu Marinu na razgovore je još otvoren, kaže Marko Pupić Bakrač iz Akcije mladih.

Dakle, razgovarat će se do ponedjeljka. Poslije će sve biti isto. Kao u Saboru...

 

23. travanj 2024 15:36