ROK NATJEČAJA PRODUŽEN ZA 10 DANA Mocire traže izvođača, a početak radova predviđa se za veljaču

ROK NATJEČAJA PRODUŽEN ZA 10 DANA
Matko Segarić

Iako je natječaj za izvođača radova na Centru za odgoj, obrazovanje, rehabilitaciju i smještaj osoba s posebnim potrebama Mocire trebao biti završen u prošli ponedjeljak, 14. siječnja, rok je produljen za dodatnih deset dana, do 24. siječnja. Razlog produljenja nije u izostanku ponuda, već u dodatnim pojašnjenjima koja su od Grada Zadra tražili sami potencijalni izvođači.

- Tako smo od građevinskih tvrtki zainteresiranih za ovaj posao dobili dodatna pitanja, zbog čega smo odlučili produljiti rok kako bi sastavili što kvalitetniju ponudu. Naši projektanti rade na tome i sva potrebna pojašnjenja bit će na internetu. Želimo da ovaj postupak bude što transparentniji kako bi bio izabran i najbolji ponuđač - rekao nam je Matko Segarić, zamjenik pročelnika za graditeljstvo i prostorno uređenje.

Kad ta procedura bude završena, a izvođač izabran, bit će to veliki i do sada najkonkretniji korak prema završetku centra na koji se čeka već duže od desetljeća.

Kamen temeljac 2005.

Kamen temeljac za ovaj veliki zadarski projekt položen je prije dalekih 14 godina, još 2005. godine, i od tada do danas nije bilo prepreke i problema na koji ovaj centar nije naišao. Konačno, u travnju 2017. godine, Grad Zadar je aneksom ugovora preuzeo ulogu investitora, a time i obvezu da dovrši izgradnju centra za djecu - vrtića "Latica", učenike Osnovne škole Voštarnica i odrasle osobe s teškoćama u razvoju.

Naime, ovaj centar zajednički financiraju dva ministarstva i grad Zadar. Ministarstvo demografije sudjeluje sa 50 posto sredstava, Ministarstvo znanosti i obrazovanja s 31 posto te Grad Zadar s 19 posto. Međutim, nakon što je Grad na sebe preuzeo obvezu odraditi preostalu dokumentaciju, radove i sanaciju velike štete koja je u međuvremenu nastale, prava muka tek je počinjala.

Naime, tadašnji izvođač “Alkom” je otišao u stečaj, projektantska i nadzorna tvrtka su ugašene, pa je doći do gradilišne tehničke i atestne dokumentacije, odnosno uporabne dozvole, u početku izgledalo kao nemoguća misija. A sam centar, odnosno ono što je od njega ostalo, u lošem je stanju, polomljenih prozora, vrata i instalacija, potpuno devastiran. No, gradske službe su taj posao uspješno privele kraju i sredinom prosinca objavljen je natječaj za dovršetak Mocira.

Sada, nakon što se provede procedura za odabir izvođača, početak radova planira se u veljači, a rok za izgradnju je deset mjeseci od početka radova. S obzirom na složenost zahvata, očekuje se da će objekt biti u funkciji do kraja 2019. godine. Procijenjena vrijednost završetka radova je 17 milijuna kuna bez PDV-a, čemu još treba pridodati troškove opremanja svih dijelova centra.

Naslovnica 4 kantuna

Najčitanije

ZBOG VODOVODNE CIJEVI RATKO BUTERIN NE MOŽE NIŠTA GRADITI U SVOM DVORIŠTU: "Molili su me da ne tužim "Vodovod" dok ne prođe tehnički prijem. Nisam ih tužio, a oni su onda zaboravili na mene i ne žele "skratiti" tu prokletu cijev za desetak metara..."

Već treću godinu Ratko Buterin iz Paljuva čeka izmještanje vodovodne cijevi velikog profila kako bi na svom zeml...
"Molili su me da ne tužim "Vodovod" dok ne prođe tehnički prijem. Nisam ih tužio, a oni su onda zaboravili na mene i ne žele "skratiti" tu prokletu cijev za desetak metara..."