StoryEditorOCM
4 kantunaFOTOGRAFIJE S MJESTA DOGAĐAJA: STRAVIČNA PROMETNA NA PAGU

Bili su prijatelji. Nakon večere su htjeli isprobati novi BMW 4. Izletjeli su sa ceste i izgorjeli u njemu...

23. siječnja 2019. - 18:30
Novalja1.JPG

- Bili su pravi momci. Odlični mladi ljudi. Imali su obitelji, djecu, voljeli su Novalju. Ovdje su imali i kuće. Strašno je to što im se dogodilo. Ne mogu vjerovati. Iskreno mi je žao... – kazao nam je Ante Dabo, gradonačelnik Novalje, nakon što su u utorak oko 22 sata na zaobilaznici iznad grada u strašnoj prometnoj nesreći život izgubila dvojica prijatelja. Kako neslužbeno doznajemo, riječ je o Ž.A. (37) iz Rijeke i nešto starijem D.Ž. s područja Siska. Njih dvojica su u utorakr, nakon večere u jednom poznatom novljaskom restoranu, sjeli u novi BMW 4 u vlasništvu Ž.A. i krenuli napraviti probnu vožnju. Naime, Ž.A je upravo kupio novi snažni automobil sa zadnjim pogonom i pozvao je svog prijatelja da ga malo testiraju.

Krenuli su na zaobilaznicu iznad mjesta, kiša je rominjala, a kolnik je bio mokar. Dovoljno da u brzoj vožnji Ž.A. izgubi nadzor nad upravljačem, izleti sa ceste i udari u betonski zid i stup od rasvjete. Od snažnog udarca automobil se prevrnuo na bok i zapalio. Obojica su izgorjela u vozilu do neprepoznatljivosti.

- Policija još nije utvrdila identitet stradalih osoba. O tome ćemo imati više informacija nakon što dobijemo rezultate obdukcije – kazala nam je u srijedu u poslijepodnevnim satima glasnogovornica PU ličko-senjske Maja Brozičević.

- Do nesreće je došlo kad je NN osoba upravljala osobnim automobilom riječke registracijske oznake i uslijed neprilagođene brzine kretanja izgubila nadzor nad automobilom, te je sletio van kolnika i udario u betonski zid i stup javne rasvjete, uslijed čega je došlo do samozapaljenja automobila. Na mjestu događaja su od posljedica prometne nesreće i požara smrtno stradale za sada dvije NN osobe, te slijedi daljnji rad na utvrđivanju svih činjenica – ponovili su u policiji ličko-senjske županije.

- Automobil je planuo odmah, čim se prevrnuo. Neki su mještani skočili u pomoć, vatrogasci su došli u roku pet minuta, ali vatra se tako brzo proširila da im se pomoći nije moglo. Najvjerojatnije su bili mrtvi i prije izbijanja požara – kazali su nam Novljani koji su od sinoć u šoku zbog stradavanja svojih prijatelja.

- Oboje su bili dobri prijatelji Novalje. O njima vam nitko neće reći nikavu lošu riječ. Vlasnik BMW je bio iz Rijeke, a ovdje je imao kuću. I njegov stradali prijatelj je ovdje imao kuću iako je živio u Njemačkoj. Bavili su se turizmom, iznajmljivanjem apartmana i građevinom. Obojica su često dolazili u Novalji jer su se ovdje dobro osjećali. Ljudi su ih znali, uvijek nasmijani, veseli i pozitivni. Ovo je stvarno velika tragedija – kažu nam u Novalji.

Nakon završenog policijskog očevida karbonizirana tijela su prebačena u Opću bolnicu u Zadru, ali kako tamo nije bilo patologa na raspolaganju, tijela su prebačena u Splitu gdje će u četvrtak obaviti obdukciju. Na mjestu stradavanja dvojice prijatelja mještani Novalje su tijekom srijede donosili i palili svijeće.

18. travanj 2024 21:19