StoryEditorOCM
4 kantunaHOĆE LI POZNATI PJEVAČ ODRŽATI KONCERT NA VIŠNJIKU ILI ĆE PRIJE ZAVRŠITI IZA REŠETAKA?

Mladen Grdović je suprugu Brankicu napao u pijanom stanju: prijeti mu 15 dana zatvora!

Piše Ana Franić
7. veljače 2019. - 18:00
grdović privođenje

Deset dana prije velikog koncerta povodom 40. godina karijere zadarska policija je privela Mladena Grdovića (61) zbog nasilja u obitelji i narušavanja javnog reda i mira. Grdović je priveden u utorak poslijepodne, nakon što je u ulici Matije Gupca na Boriku, u alkoholiziranom stanju, verbalno napao svoju suprugu Brankicu i njenu prijateljicu. Grdovića je policija nakon prijave odvela Odjel psihijatrije zadrske bolnice na triježnjenje, a potom u postaju na ispitivanje. Iako je policija tražila njegovo zadržavanje u pritvoru, sudac Neven Troskot odlučio je da ga se pusti na slobodu.

Sada je postalo jasno zašto se Grdović u srijedu nije pojavio na tiskovnoj konferenciji povodom najave koncerta za svoj veliki jubilej.

Policija je protiv njega podnijela optužne prijedloge za nasilje u obitelji i drsko ponašanje, što spada u domenu narušavanja javnog reda i mira. Kako Grdoviću ovo nije prvi put da je prijavljen za obiteljsko nasilje, zadarska je policija za njega zatražila zatvorsku kaznu od 15 dana zbog ponavljanja djela. Odluku o kazni donijet će Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru, nakon što na sudskom ročištu budu saslušane sve strane. Ročište bi se trebalo održati kroz mjesec dana, što znači da će Grdović ipak nastupiti 15. veljače na Višnjiku.

- Sud je zaprimio optužni prijedlog zbog kršenja dvaju zakona, Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Mladen Grdović priveden je u utorak poslijepodne i prvo je odveden u bolnicu s obzirom da je bio u alkoholiziranom stanju. Nakon toga doveden je u policijsku postaju gdje je dao iskaz te je bio zadržan nekoliko sati, kazao je Denis Klarendić, glasnogovornik Općinskog suda u Zadru.

Protiv Grdovića je bila zatražena i mjera zadržavanja, ali ju sud nije usvojio.

- Sud je uzeo iskaz okrivljenika i pretpostavljam da će u tom pravcu zakazati ročište kako bi se ispitale okolnosti događaja, rekao je Klarendić.

Podsjetimo, Grdovića je prije tri godine supruga prijavila za nasilje u obitelji. U srpnju 2016. godine Grdović je u alkoholiziranom stanju došao kući i navodno suprugi nanio lakše tjelesne ozljede. Nakon odvođenja iz obiteljske kuće u Arbanasima Grdović je prenoćio na Odjelu psihijatrijske zadarske Opće bolnice. Kasnije se ispostavilo da su se Mladen i Brankica potukli nakon što je on htio na silu pregledati njezinu torbicu prije izlaska u grad.

19. travanj 2024 05:02